Προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις, υπέρταση, αδυνάτισμα, πρόληψη καρκίνου και πολλά ακόμη τα οφέλη κατανάλωσης πράσινου τσαγιού, για τον οργανισμό.
Η διαφορά του από το μαύρο, βρίσκεται τόσο στην επεξεργασία, όσο και στην περιεκτικότητα σε κατεχίνες και αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι πολύ περισσότερα.Οι κατεχίνες είναι γνωστές για τις πολλές ευεργετικές τους ιδιότητες, ενώ τα αντιοξειδωτικά για την προστασία από τις ελεύθερες ρίζες.Στο μαύρο τσάι οι πολυφαινόλες έχουν υποστεί οξείδωση και έχουν χάσει πολλές από τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες τους.
Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα, οι άνθρωποι που πίνουν τσάι τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, έχουν αυξημένη πιθανότητα να ζήσουν περισσότερο και με καλύτερη υγεία.
Μάλιστα διαπιστώθηκε ότι όσοι 50χρονοι έπιναν συχνά τσάι, ζούσαν 1,3 χρόνια περισσότερο σε σχέση με όσους έπιναν τσάι σπάνια ή καθόλου, καθώς επίσης εμφάνιζαν στεφανιαία νόσο 1,4 χρόνια αργότερα κατά μέσο όρο.
Επιπλέον, είχαν 20% μικρότερο κίνδυνο για έμφραγμα ή εγκεφαλικό, καθώς επίσης 15% μικρότερο κίνδυνο για πρόωρο θάνατο από οποιαδήποτε αιτία.