back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Στα 3.228 τα νέα κρούσματα ,εκ των οποίων τα 1.578 εντοπίζονται στην Αττική , 435 στη Θεσσαλονίκη και 117 στην Αχαΐα .

776 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ,αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, ενώ 73 κατέληξαν.

 

Νέο κάλεσμα στους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας που έως σήμερα επιλέγουν να μην εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού να ξεπεράσουν τις επιφυλάξεις τους και να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση που είχε με επτά εμβολιασμένους πολίτες 64 έως 93 ετών ,οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πληθαίνουν οι χώρες που περιορίζουν τη χρήση του εμβολίου της AstraZenecaΣτον κατάλογο αργά απόψε προστέθηκε και η Ολλανδία , η οποία ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει τη χρήση του εμβολίου μόνο στα άτομα άνω των 60 ετών, αφού έχει ήδη αναστείλει τη χορήγησή του στους νέους, από την περασμένη

εβδομάδα.

Στη χώρα μας η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών αναμένεται να αποφανθεί εκ νέου αύριο.

 

Από σήμερα εκδίδονται νέες βεβαιώσεις κίνησης για εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και μέλη οργάνων διοίκησης, οι οποίες ισχύουν για χρονικό διάστημα έως δεκατεσσάρων ημερών από την ημερομηνία έκδοσης.

Κόντρα δύο πρώην Πρωθυπουργών για τους χειρισμούς τους στα ελληνοτουρκικά, κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων τους.

Αφορμή άρθρο του Κώστα Σημίτη την περασμένη εβδομάδα με το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός επέκρινε τον διάδοχό του για την εγκατάλειψη της στρατηγικής της συμφωνίας του Ελσίνκι .

Ο Κώστας Σημίτης υποστήριζε ότι ο Κώστας Καραμανλής απεμπόλησε το διπλωματικό κεκτημένο της χώρας με το Ελσίνκι, όταν συναινούσε – το 2004 – στην εκκίνηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρ’ όλο που δεν είχε τακτοποιήσει τις διαφορές της για την υφαλοκρηπίδα με την Ελλάδα.

Ο Κώστας Καραμανλής στην απάντησή του χαρακτηρίζει “δήθεν επιτυχημένη” τη στρατηγική του Ελσίνκι, καθώς όπως τονίζει αυτή οδηγούσε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, την ελληνική κυριαρχία νησιών και βραχονησίδων, στη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Παράλληλα, “καρφώνει” τον πολιτικό του αντίπαλο για τη συμφωνία της Μαδρίτης το 1997, σημειώνοντας πως με αυτήν “η Τουρκία αναγνώρισε πως έχει νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική της κυριαρχία και ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να ασκήσει μονομερώς κανένα δικαίωμά της”.

“Ως προς το θέμα των χωρικών υδάτων όλες οι κυβερνήσεις -συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Κώστα Καραμανλή- συζητούσαν στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών το θέμα του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης, που είναι θέμα εθνικής κυριαρχίας και συναρτάται με το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ» ανταπαντά ο Κώστας Σημίτης.

Σε υψηλούς τόνους η απάντηση που έδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με αφορμή επιστολή που έστειλε στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να τον ξεναγήσει στο μνημείο της Ακρόπολης.

“Αντί η κα Μενδώνη να προσπαθεί με επιστολές στον κ. Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αίσχη που έχει κάνει στην Ακρόπολη, περιμένουμε να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που της κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστόπουλου” αναφέρει η Κουμουνδούρου.

“Καμπανάκι κινδύνου” για την κατάσταση στην αγορά εργασίας, σε έρευνα της εταιρείας Alco για λογαριασμό της ΓΣΕΕ.

Τέσσερις στους 10 εργαζόμενους δηλώνουν ότι δεν αμοίβονται για τις υπερωρίες .Το 35% εκφράζει φόβο για τη θέση εργασίας του, ενώ τoυλάχιστον ένας στους δύο εργαζόμενους δηλώνει απαισιόδοξος για την πορεία της χώρας τους επόμενους μήνες.

ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΧΩΡΟ

Ένας Ελβετός συνελήφθη σήμερα στη βορειοανατολική Ισπανία αφού οδήγησε για 30 χιλιόμετρα ανάποδα σε έναν αυτοκινητόδρομο έχοντας για συνοδηγό του ένα… πτώμα.

ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την ήττα με σκορ 93-78 γνώρισε ο Παναθηναϊκός από τη Ζαλγκίρις Κάουνας στη Λιθουανία για την 34η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται αύριο στην Αττική .

Αίθριος ο καιρός από το απόγευμα

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου

9 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα