back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Αντιπαράθεση για τους χειρισμούς στα ελληνοτουρκικά κατά τη διάρκεια των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή μεταξύ των δυο πρώην πρωθυπουργών.

Αφορμή άρθρο του Κώστα Σημίτη την περασμένη εβδομάδα με το οποίο ο πρώην πρωθυπουργός επέκρινε τον διάδοχό του για τους χειρισμούς του στα ελληνοτουρκικά, και συγκεκριμένα την εγκατάλειψη της στρατηγικής της συμφωνίας του Ελσίνκι .

Ο Κώστας Σημίτης υποστήριζε ότι ο Κώστας Καραμανλής απεμπόλησε το διπλωματικό κεκτημένο της χώρας με το Ελσίνκι, όταν συναινούσε – το 2004 – στην εκκίνηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρ’ όλο που δεν είχε τακτοποιήσει τις διαφορές της για την υφαλοκρηπίδα με την Ελλάδα.

Ο Κώστας Καραμανλής στην απάντησή του χαρακτηρίζει “δήθεν επιτυχημένη” τη στρατηγική του Ελσίνκι, καθώς όπως τονίζει αυτή οδηγούσε την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, την ελληνική κυριαρχία νησιών και βραχονησίδων, στη δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

Παράλληλα, “καρφώνει” τον πολιτικό του αντίπαλο για τη συμφωνία της Μαδρίτης το 1997, σημειώνοντας πως με αυτήν “η Τουρκία αναγνώρισε πως έχει νόμιμα, ζωτικά συμφέροντα και ενδιαφέροντα στο Αιγαίο, τα οποία έχουν μεγάλη σημασία για την ασφάλεια και την εθνική της κυριαρχία και ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να ασκήσει μονομερώς κανένα δικαίωμά της”.

“Ως προς το θέμα των χωρικών υδάτων όλες οι κυβερνήσεις -συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Κώστα Καραμανλή- συζητούσαν στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών το θέμα του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης, που είναι θέμα εθνικής κυριαρχίας και συναρτάται με το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ» ανταπαντά ο Κώστας Σημίτης.

Στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας,

776ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ,αριθμός ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας, ενώ 73 κατέληξαν. 3.228 είναι τα νέα κρούσματα που εντοπίστηκαν έπειτα από 58.456 τεστ. 1.578 νέες λοιμώξεις εντοπίζονται στην Αττική , 435 στη Θεσσαλονίκη και 117 στην Αχαΐα .Αυξημένες κατά 13,5% οι εισαγωγές ασθενών στα Νοσοκομεία που ανήλθαν σήμερα σε 595 ,ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων είναι τα 44 έτη.

 

Νέο κάλεσμα στους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας που έως σήμερα επιλέγουν να μην εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού να ξεπεράσουν τις επιφυλάξεις τους και να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση που είχε με επτά εμβολιασμένους πολίτες 64 έως 93 ετών ,οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σήμερα ή αύριο θα ανακοινωθεί η γραμμή που θα ακολουθήσει η χώρα μας σχετικά με τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με τον γ,γ Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, συζητείται το ενδεχόμενο να τεθούν ηλικιακοί περιορισμοί, όπως ήδη πράττουν πολλές χώρες.

 

“Η εργώδης προσπάθεια για την προμήθεια των selftest υλοποιήθηκε με πλήρη διαφάνεια και με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των κανόνων νομιμότητας” αναφέρει -σε ανακοίνωση της- η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απαντώντας σε δημοσιεύματα . Και προσθέτει ” Ο έλεγχος είναι πάντα ευπρόσδεκτος και απαραίτητος. Πάντα όμως με στοιχεία και επί πραγματικών δεδομένων”.

 

Από σήμερα, στο μεταξύ, παραλαμβάνουν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων, που ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα, το πρώτο self test από τα φαρμακεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

 

Συνελήφθη για ανθρωποκτονία ο 60χρονος που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο, στον Ερυθρό Σταυρό, με τον διασωληνωμένο με κορονοϊό 77χρονο, ο οποίος κατέληξε χθες το βράδυ όταν αποσυνδέθηκαν τα μηχανήματα υποστήριξής του. Πρόκειται για αλλοδαπό, αλβανικής καταγωγής,που φυλάσσεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο, ενώ εξετάζεται εάν αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς είχε επανειλημμένως παραπονεθεί ότι τον ενοχλούσε ο θόρυβος από τον αναπνευστήρα.

 

Ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ το ύψος των νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών στην εφορία το πρώτο δίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ

 

Σε σκληρό ύφος ήταν η απάντηση που έδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με αφορμή την επιστολή που έστειλε στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα,προκειμένου να τον ξεναγήσει στο μνημείο της Ακρόπολης.

“Αντί η κα Μενδώνη να προσπαθεί με επιστολές στον κ. Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αίσχη που έχει κάνει στην Ακρόπολη, περιμένουμε να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που της κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστόπουλου” αναφέρει η Κουμουνδούρου.

 

“Καμπανάκι κινδύνου” για την κατάσταση στην αγορά εργασίας, σε έρευνα της εταιρείας Alco για λογαριασμό της ΓΣΕΕ.

Τέσσερις στους 10 εργαζόμενους δηλώνουν ότι δεν αμοίβονται για τις υπερωρίες .Το 35% εκφράζει φόβο για τη θέση εργασίας του, ενώ τoυλάχιστον ένας στους δύο εργαζόμενους δηλώνει απαισιόδοξος για την πορεία της χώρας τους επόμενους μήνες.

ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΧΩΡΟ

Την απόσυρση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων που έχουν ενισχυθεί κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία ζήτησε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν η Αγγέλα Μέρκελ . Από την πλευρά του ο ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε το Κίεβο για «προκλητικές ενέργειες» στην περιοχή των συγκρούσεων.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται αύριο στην Αττική .

Αίθριος ο καιρός από το απόγευμα

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου

9 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα