back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

«Κόκκινο» χτύπησαν σήμερα οι διασωληνώσεις που αυξήθηκαν σε 776, τον υψηλότερο αριθμό απ’ την αρχή της πανδημίας.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.228 νέα κρούσματα, σε σύνολο 58.456 τεστ. 1.578 νέες λοιμώξεις εντοπίζονται στην Αττική , 435 στη Θεσσαλονίκη και 117 στην Αχαΐα . 73 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους. Αυξημένες κατά 13,5% οι εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία που ανήλθαν σήμερα σε 595 ,ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων είναι τα 44 έτη.

Νέο κάλεσμα στους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας που έως σήμερα επιλέγουν να μην εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού να ξεπεράσουν τις επιφυλάξεις τους και να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση που είχε με επτά εμβολιασμένους πολίτες 64 έως 93 ετών ,οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σήμερα ή αύριο θα ανακοινωθεί η γραμμή που θα ακολουθήσει η χώρα μας σχετικά με τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με τον γ,γ Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, συζητείται το ενδεχόμενο να τεθούν ηλικιακοί περιορισμοί, όπως ήδη πράττουν πολλές χώρες.

 

“Η εργώδης προσπάθεια για την προμήθεια των selftest υλοποιήθηκε με πλήρη διαφάνεια και με απαρέγκλιτη τήρηση όλων των κανόνων νομιμότητας” αναφέρει -σε ανακοίνωση της- η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας απαντώντας σε δημοσιεύματα . Και προσθέτει ” Ο έλεγχος είναι πάντα ευπρόσδεκτος και απαραίτητος. Πάντα όμως με στοιχεία και επί πραγματικών δεδομένων”.

Από σήμερα, στο μεταξύ, παραλαμβάνουν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων, που ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα, το πρώτο self test από τα φαρμακεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

 

Συνελήφθη για ανθρωποκτονία ο 60χρονος που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο, στον Ερυθρό Σταυρό, με τον διασωληνωμένο με κορονοϊό 77χρονο, ο οποίος κατέληξε χθες το βράδυ όταν αποσυνδέθηκαν τα μηχανήματα υποστήριξής του. Πρόκειται για αλλοδαπό, αλβανικής καταγωγής,που φυλάσσεται φρουρούμενος στο Νοσοκομείο, ενώ εξετάζεται εάν αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συλληφθείς είχε επανειλημμένως παραπονεθεί ότι τον ενοχλούσε ο θόρυβος από τον αναπνευστήρα.

 

Η πανδημία δείχνει τα “δόντια” της καθώς ,σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ ,μόνο τον περασμένο Φεβρουάριο τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την εφορία αυξήθηκαν μέσα σε ένα μήνα κατά 1 δισ.ευρώ , ενώ συνολικά στο πρώτο δίμηνο του 2021 οι νέες οφειλές των φορολογούμενων έφτασαν το 1,537 δισ. ευρώ

 

Με μια γραπτή ανακοίνωση απάντησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στην ολομέτωπη επίθεση του Κώστα Καραμανλή, για τους χειρισμούς της τότε κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ στα ελληνοτουρκικά και στις διαπραγματεύσεις για τα χωρικά ύδατα.

«Την περίοδο της Συνόδου Κορυφής του Ελσίνκι, η κυβέρνησή μου αξιοποίησε την ευνοϊκή συγκυρία της επιθυμίας της Τουρκίας για προσέγγιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση Και αφ’ ενός λύσαμε το πολύπλοκο θέμα της ευρωπαϊκής ένταξης της Κύπρου και αφ’ ετέρου χαράξαμε έναν οδικό χάρτη επίλυσης των ελληνοτουρκικών” ” τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός.

Και προσθέτει : Ως προς το θέμα των χωρικών υδάτων πρέπει να σημειωθεί, ότι όλες οι κυβερνήσεις (συμπεριλαμβανομένης και αυτής του Κώστα Καραμανλή) συζητούσαν στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών το θέμα του εύρους της αιγιαλίτιδας ζώνης, που είναι θέμα εθνικής κυριαρχίας και συναρτάται με το ζήτημα της υφαλοκρηπίδας και της ΑΟΖ»

 

Σε σκληρό ύφος ήταν η απάντηση που έδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με αφορμή την επιστολή που έστειλε στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα,προκειμένου να τον ξεναγήσει στο μνημείο της Ακρόπολης. “Αντί η κα Μενδώνη να προσπαθεί με επιστολές στον κ. Τσίπρα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για τα αίσχη που έχει κάνει στην Ακρόπολη, περιμένουμε να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που της κατέθεσε η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστόπουλου” αναφέρει η Κουμουνδούρου.

 

“Καμπανάκι κινδύνου” για την κατάσταση στην αγορά εργασίας, σε έρευνα της εταιρείας Alco για λογαριασμό της ΓΣΕΕ

Τέσσερις στους 10 εργαζόμενους δηλώνουν ότι δεν αμοίβονται για τις υπερωρίες .Το 35% εκφράζει φόβο για τη θέση εργασίας του, ενώ τoυλάχιστον ένας στους δύο εργαζόμενους δηλώνει απαισιόδοξος για την πορεία της χώρας τους επόμενους μήνες.

 

Tρίτη δικογραφία σχηματίζεται από την Εισαγγελία της Αθήνας για το Μένιο Φουρθιώτη. Η νέα υπόθεση αφορά την δημοσιογραφική ταυτότητα που ο ίδιος επικαλείτο ότι κατείχε προκειμένου να κάνει χρήση σε διάφορα υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται αύριο στην Αττική .

Αίθριος ο καιρός από το απόγευμα

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου

9 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα