back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Συνελήφθη για ανθρωποκτονία ο 60χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο, στον Ερυθρό Σταυρό, με τον διασωληνωμένο με κορονοϊό 77χρονο, ο οποίος κατέληξε χθες το βράδυ όταν αποσυνδέθηκαν τα μηχανήματα υποστήριξής του. Πρόκειται για αλλοδαπό, αλβανικής καταγωγής, που φυλλάσσεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο, ενώ εξετάζεται εάν αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς είχε επανειλημμένως παραπονεθεί ότι τον ενοχλούσε ο θόρυβος από τον αναπνευστήρα. Κάποια στιγμή αργά χθες το βράδυ, ενώ οι δυο τους ήταν μόνοι στο δωμάτιο, αποσύνδεσε το μηχάνημα, με αποτέλεσμα ο 77χρονος να καταλήξει. Μάλιστα, εντοπίστηκε δακτυλικό αποτύπωμα του 60χρονου στον αναπνευστήρα του διασωληνωμένου ασθενούς.

Νέο κάλεσμα στους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας που έως σήμερα επιλέγουν να μην εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού να ξεπεράσουν τις επιφυλάξεις τους και να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους, απηύθυνε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συζήτηση που είχε με επτά εμβολιασμένους πολίτες 64 έως 93 ετών οι οποίοι τον επισκέφθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Υπογράμμισε ότι χθες ήταν μία σημαντική μέρα διότι καταφέραμε και ξεπεράσαμε το φράγμα των 2 εκ. εμβολιασμών.

Σήμερα ή το πολύ αύριο θα ανακοινωθεί η γραμμή που θα ακολουθήσει η χώρα μας σχετικά με τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca, όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη. Σύμφωνα με τον ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, συζητείται το ενδεχόμενο να τεθούν ηλικιακοί περιορισμοί, όπως ήδη πράττουν πολλές χώρες. Η Γαλλία περιορίζει τη χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου σε άτομα ηλικίας 55 ετών και άνω, οι Ολλανδία, Γερμανία και Ισπανία στους άνω των 60 ετών, η Φιινλανδία και τη Σουηδία στους άνω των 65. Hλικιακά κριτήρια αποφάσισαν επίσης Ιταλία και Βέλγιο. Στη Βρετανία, ανακοινώθηκε χθες ότι είναι προτιμότερο για τους ενήλικες κάτω των 30 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα, να προσφέρεται το εμβόλιο της Moderna ή της Pfizer. Την ίδια ώρα, 2,5 εκ. δόσεις του εμβολίου Sputnik V παρήγγειλε η Βαυαρία, ενώ σε άμεσες διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την προμήθεια του συγκεκριμένου εμβολίου προχωρεί η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση, υπό την προϋπόθεση αυτό να εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Στο μεταξύ, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Συγκεκριμένα, απεφάνθη ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός είναι αναγκαίος σε μια δημοκρατική κοινωνία. Το Δικαστήριο απάντησε σε προσφυγή γονέων παιδιών τα οποία δεν έγιναν δεκτά σε νηπιαγωγεία της Τσεχίας, επειδή δεν ήταν εμβολιασμένα.

Απέκλεισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το άνοιγμα των Γυμνασίων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων πριν από το Πάσχα. Από σήμερα, στο μεταξύ, παραλαμβάνουν οι μαθητές και εκπαιδευτικοί των Λυκείων, που ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα, το πρώτο self test από τα φαρμακεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης – από αύριο Παρασκευή στην υπόλοιπη χώρα. Τη Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το δεύτερο τεστ. Λίγο πριν από την Μεγάλη εβδομάδα οι αποφάσεις για μετακινήσεις από νομό σε νομό για το Πάσχα, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης.

“Η Ελλάδα θα βγει δυνατή από τη μάχη με την πανδημία”, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε διαδικτυακό συνέδριο του Economist. Νέα κρίση χρέους και επιστροφή στα προγράμματα διάσωσης όταν η υγειονομική κρίση τελειώσει και η ΕΚΤ αρχίσει να αποσύρει τη στήριξη που παρέχει στα κράτη-μέλη, προέβλεψε, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ο πρώην επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν.

“Καμπανάκι κινδύνου” για την κατάσταση στην αγορά εργασίας, σε έρευνα της εταιρείας Alco για λογαριασμό της ΓΣΕΕ – 4 στους 10 εργαζόμενους δηλώνουν ότι δεν αμοίβονται για τις υπερωρίες – 35% εκφράζει φόβο για τη θέση εργασίας του, ενώ τoυλάχιστον ένας στους δύο εργαζόμενους δηλώνει απαισιόδοξος για την πορεία της χώρας τους επόμενους μήνες.

Από αύριο στους δρόμους της Αθήνας τα πρώτα νέα 40 λεωφορεία με leasing, που θα ενισχύσουν 14 από τις πιο επιβαρυμένες γραμμές, όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, από το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στου Ρέντη.

Νέες αρμοδιότητες σε δήμους και περιφέρειες εκχωρεί το υπουργείο Ανάπτυξης, ενώ ξεκαθαρίζει και τις υπάρχουσες. Τις λεπτομέρειες μας δίνει ο Γιώργος Μανουσακάκης…

Στη διεθνή επικαιρότητα… Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να είναι έτοιμη για το χειρότερο σενάριο όσον αφορά τις αμερικανικές κυρώσεις, εξαιτίας της πολιτικής που ακολουθεί η Ουάσινγκτον έναντι της Μόσχας, την οποία χαρακτήρισε “εχθρική και απρόβλεπτη”.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Την τελευταία του πνοή άφησε από επιπλοκές του κορονοϊού σε ηλικία 72 ετών ο Βασίλης Σεβαστής, πρώην ΓΓ του ΣΕΓΑΣ και ένας από τους πλέον δραστήριους παράγοντες του ελληνικού στίβου.

Καιρός: Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική – αίθριος ο καιρός από το απόγευμα – άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου – 11 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα