back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Αστυνομίας για τον θάνατο 76χρονου που νοσηλευόταν με κορονοϊό στον Ερυθρό Σταυρό, για τον οποίο εξετάζεται η εκδοχή της εγκληματικής ενέργειας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι γιατροί του νοσοκομείου -οι οποίοι κατήγγειλαν το περιστατικό – πήγαν χθες το βράδυ στον θάλαμο όπου νοσηλευόταν ο ασθενής καθώς άρχισε να ηχεί ο συναγερμός των μηχανημάτων και τον βρήκαν νεκρό. Κατά την καταγγελία, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το μηχάνημα αναπνευστικής υποστήριξης είχε αποσυνδεθεί. Ερευνάται τυχόν συμμετοχή 58χρονου ασθενή που νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο.

Έως αύριο η γνωμοδότηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το εμβόλιο της Astrazeneca. «Αυτό που συζητείται είναι οι ηλικιακοί περιορισμοί», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ o Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του Υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) έκρινε χθες ότι οι θρόμβοι αίματος θα πρέπει να αναφέρονται ως μια «πολύ σπάνια» παρενέργεια του συγκεκριμένου εμβολίου, εκτιμώντας παράλληλα ότι το ισοζύγιο ωφέλειας / κινδύνου παραμένει «θετικό». Η περίπτωση θρόμβωσης όταν κάποιος νοσεί βαριά με κορονοϊό είναι έως και 69% ενώ η ίδια πιθανότητα μετά το εμβόλιο Οξφόρδης/Astrazeneca είναι μία στις 100.000 είπε ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, σε εκδήλωση της Ακαδημίας Αθηνών .

Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) της Γερμανίας εμμένει στη σύστασή της να χορηγείται το εμβόλιό της μόνο σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών. Και η Ισπανία περιορίζει την χρήση του εμβολίου κατά του Covid-19 της AstraZeneca στους άνω των 60 ετών. Η Αυστραλία συνιστά να μην χρησιμοποιείται σε ανθρώπους κάτω των 50. Την ίδια ώρα, 2,5 εκ. δόσεις του εμβολίου Sputnik V παρήγγειλε η Βαυαρία, ενώ σε άμεσες διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την προμήθεια του συγκεκριμένου εμβολίου προχωρεί η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Η βρετανική κυβέρνηση – μέσω συνεντεύξεων στα ΜΜΕ του Υπ. Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ- καθησύχασε σήμερα τους πολίτες όσον αφορά την ασφάλεια των εμβολίων κατά της COVID-19 που διατίθενται στη Βρετανία.

Το όριο της ανοσίας της αγέλης ετοιμάζεται να πιάσει τη Δευτέρα η Βρετανία με σχεδόν τρεις στους τέσσερις κατοίκους της χώρας να διαθέτουν αντισώματα κατά του νέου κορονοϊού; Περισσότερα θα μας πει η Αθηνα Κορλιρα…

Και στην Ιταλία ξεκινά σχέδιο για νησιά «covid free, με σημείο αναφοράς την Ελλάδα», γράφει η εφημερίδα της Ρώμης Il Messaggero. «Η Ελλάδα ξεκίνησε την εφαρμογή του όλου αυτού σχεδίου πολύ νωρίς και εντός του Απριλίου αναμένεται να εμβολιστούν οι κάτοικοι των 69 τουριστικότερων νησιών του Αιγαίου», αναφέρει η εφηεμρίδα.

H πανδημία του κορονοϊού θα επηρεάσει αρνητικά την ανάπτυξη της Ευρωζώνης τους επόμενους μήνες, αλλά οι κίνδυνοι μετά το διάστημα αυτό υποχωρούν και η ανάπτυξη θα ενισχυθεί μόλις γίνει δυνατή η άρση των lockdown, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

“Η Ελλάδα θα βγει δυνατή από τη μάχη με την πανδημία”, εκτίμησε με δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε διαδικτυακό συνέδριο του Economist. Ως άξονες προτεραιότητας έθεσε, μεταξύ άλλων, την οικοδόμηση ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, την ισορροπημένη δημοσιονομική πολιτική και την αναβάθμιση της ποιότητας των Θεσμών.

Ένας στους δύο εργαζόμενους δηλώνει απαισιόδοξος για την πορεία της χώρας τους επόμενους μήνες, το 35% εκφράζει φόβο για τη θέση εργασίας του ενώ τέσσερις στους δέκα δηλώνουν ότι δεν αμείβονται για την υπερωριακή απασχόληση που παρέχουν, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Alco για λογαριασμό της ΓΣΕΕ.

Απέκλεισε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, το άνοιγμα των Γυμνασίων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων πριν από το Πάσχα. Την προσεχή Δευτέρα, 12 Απριλίου, ανοίγουν τα Λύκεια της χώρας και από σήμερα παραλαμβάνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί το πρώτο self test από τα φαρμακεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης – από αύριο Παρασκευή στην υπόλοιπη χώρα. Την ερχόμενη Δευτέρα θα μπορούν να παραλάβουν και το δεύτερο τεστ. Από το βράδυ της Κυριακής θα είναι ενεργή η πλατφόρμα για την καταχώρηση των τεστ. Εάν κάποιο τεστ βγάζει μη έγκυρο αποτέλεσμα, θα χορηγείται νέο στον μαθητή, διευκρίνισε ο ΓΓ Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης.

Την πρώτη λίστα μαρτύρων κατήρτισε η Προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών και την δικογραφία για το Νίκο Παππά. Σύμφωνα με πληροφορίες, από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αποφασίστηκε την ερχόμενη Τρίτη, 13 Απριλίου, η εξέταση του κ. Κυριάκου Τόμπρα, που μεσολάβησε, προκειμένου ο Χρήστος Καλογρίτσας και η λιβανέζικη κατασκευαστική εταιρεία CCC να έρθουν σε συμφωνία. Αμέσως μετά θα κληθεί ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας, ο στενός του συνεργάτης Χρήστος Νικολάου και στη συνέχεια ο διευθυντής λογιστηρίου της λιβανέζικης εταιρείας, Αντώνης Λιανός. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, ζήτησε να κληθεί ως πρώτος μάρτυρας ο Βλαδίμηρος -Ιωάννης Καλογρίτσας και μετά ο Χρήστος Καλογρίτσας. Για μεθοδεύσεις της ΝΔ στην προανακριτική μιλούν πηγές της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον εισαγγελέα με το ερώτημα της απόπειρας απάτης διαβίβασε ο Πρόεδρος της Βουλής Κωστας Τασούλας το αίτημα που είχε υποβάλλει τον Φεβρουάριο στο γραφείο Τύπου της Βουλής, ο τηλεπαρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης ζητώντας να διαπιστευθεί ως κοινοβουλευτικός συντάκτης. Ανάμεσα στα δικαιολογητικά που συνόδευαν το αίτημά του, ήταν και η πλαστή ταυτότητα της ΕΣΗΕΑ, με την οποία κυκλοφορούσε.

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο πήρε από τον εισαγγελέα Κυπαρισσίας ο 72χρονος, που χθες σκότωσε με περίστροφο 39χρονο ιδιοκτήτη καταστήματος στην περιοχή. Ο ίδιος, παραιτήθηκε από το δικαίωμά του να έχει δικηγόρο ή να οριστεί κάποιος από το δικαστήριο και πλέον αύριο στις 12 το μεσημέρι θα απολογηθεί για τις πράξεις του. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το eleftheriaonline.gr, ο 72χρονος ενώπιον των εισαγγελικών αρχών εμφανίστηκε αμετανόητος, δηλώνοντας παράλληλα ότι «ήταν θέμα τιμής» και διευκρινίζοντας ότι η όλη διαφορά ήταν για λογαριασμό τηλεφώνου ύψους 143 ευρώ, ενώ φέρεται να ζήτησε να του επιβληθεί η ανώτερη προβλεπόμενη ποινή.

Αίτημα στον Δήμαρχο Αθηναίων και τη Δημοτική Αστυνομία για αναβολή της επανεκκίνησης του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης την ερχόμενη Δευτέρα, κατέθεσε η παράταξη “Ανοιχτή Πόλη”. Όπως υποστηρίζει, η απόφαση αυτή, εν μέσω της πανδημίας, είναι υγειονομικά άστοχη και ενδεχομένως να επιφέρει δυσμενείς συνέπειες στη δημόσια Υγεία.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις αύριο στην Αττική – αίθριος ο καιρός από το απόγευμα – άνεμοι βόρειοι / βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου – 13 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα