back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Covid-19 – Αυστραλία: Η διάθεση του εμβολίου της AstraZeneca θα συνεχιστεί

Διαβάστε επίσης

Η Αυστραλία δεν πρόκειται επί του παρόντος να τροποποιήσει τις παραδόσεις του εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19, όπως δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον μετά τον εντοπισμό από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ) πιθανής διασύνδεσης μεταξύ της σπάνιας πρόκλησης θρόμβων στο αίμα και του εμβολίου.

Ο ΕΜΑ ανακοίνωσε χθες ότι εντόπισε σπάνιες περιπτώσεις πρόκλησης θρόμβων στο αίμα μεταξύ των ενηλίκων που εμβολιάστηκαν παρά το γεγονός ότι όπως ανακοίνωσε τα πλεονεκτήματα του εμβολίου υπερτερούν ακόμη έναντι των κινδύνων.

Οι υγειονομικές αρχές στην Αυστραλία έχουν διατάξει μία επείγουσα διερεύνηση των ευρημάτων από τον ΕΜΑ με τον Μόρισον να αναμένει σχετικές ενημερώσεις αργότερα σήμερα από την αρμόδια αρχή διαχείρισης φαρμάκων αλλά και τη συμβουλευτική ομάδα για τους εμβολιασμούς.

Ο υπουργός Υγείας της Αυστραλίας Γκρεγκ Χαντ δήλωσε ότι η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων στη χώρα έχει την ελευθερία να λάβει την απόφασή της «ειλικρινώς και χωρίς φόβο» συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχόμενου τερματισμού του εμβολιασμού για τους ανθρώπους κάτω των 30 ετών.

«Αν μας δώσουν περιορισμούς στην ηλικία ή άλλες μεταβολές θα το πράξουμε, θα το υιοθετήσουμε» δήλωσε ο Χαντ στη διάρκεια μιας τηλεοπτικής ενημέρωσης των ΜΜΕ.

Οι αρχές της Αυστραλίας είχαν δεσμευτεί για τη διάθεση τουλάχιστον 4 εκατομμυρίων πρώτων δόσεων μέχρι το τέλος Μαρτίου αλλά διέθεσαν μόλις 670.000 δόσεις.

Η κυβέρνηση απέδωσε την καθυστέρηση σε ζητήματα που προκλήθηκαν με την Ευρώπη.

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας εξετάζει την επιτάχυνση του προγράμματος των εμβολιασμών με εμβόλια της AstraZeneca τοπικής παραγωγής καθώς έχει προγραμματιστεί η τοπική παραγωγή 50 εκατομμυρίων δόσεων στην Αυστραλία, από την CSL Ltd.

Οι εμβολιασμοί στη χώρα, άρχισαν κατά πολύ αργότερα, σε σύγκριση με άλλες χώρες, εξαιτίας του μικρού αριθμού των κρουσμάτων μόλυνσης από την COVID-19, με την καταγραφή λιγότερων από 29.400 περιστατικών μόλυνσης και 909 θανάτων, από την έναρξη της πανδημίας.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα