back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Αγώνας δρόμου για Δώρο Πάσχα και προκαταβολή συντάξεων τη Μεγάλη Εβδομάδα

Διαβάστε επίσης

Διπλό στοίχημα για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αποτελεί η καταβολή του δώρου Πάσχα στους τουλάχιστον 500.000 εργαζόμενους με αναστολή σύμβασης και της προκαταβολής σύνταξης σε περίπου 35.000 συνταξιούχους, την Μεγάλη Εβδομάδα.

Ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤΕΝΝΑ, επισήμανε ότι στόχος είναι η καταβολή της αναλογίας Δώρου από το κράτος για τους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις τίθεται σε αναστολή εντός του χρονικού διαστήματος από την 1η Ιανουαρίου ως την 30η Απριλίου του τρέχοντος έτους, πριν από το Πάσχα.

Το ποσό που αναλογεί στον εργοδότη, θα καταβληθεί -σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία- έως την Μεγάλη Τετάρτη, ενώ η κρατική συμμετοχή υπολογίζεται με βάση την ειδική αποζημίωση (έως 534 ευρώ) και όχι επί του ονομαστικού μισθού.

Σε ότι αφορά στις συντάξεις, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι η Διοίκηση του ΕΦΚΑ έχει δεσμευθεί για την καταβολή της προκαταβολής σύνταξης και των αναδρομικών πριν από το Πάσχα, προσθέτοντας ότι η συμμετοχή ιδιωτών λογιστών και δικηγόρων στην διαδικασία έκδοσης των εκκρεμών συντάξεων, δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τους δικαιούχους.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα