back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Α. Αδαμίδης: Αυξάνεται ο αριθμός των καταγγελιών για τα όσα γίνονταν στην ενόργανη γυμναστική και όχι μόνο

Διαβάστε επίσης

 

«Αυξάνεται ο αριθμός των καταγγελιών» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στις Ελεωνόρα Ορφανίδου Ελευθερία Κουμάντου ο Αλέξανδρος Αδαμίδης, δικηγόρος των 22 αθλητών και αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής, που καταγγέλλουν πως υπέστησαν σωματική και ψυχολογική βία αλλά και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς τους από προπονητές.

«Ήταν 22, αυτη τη στιγμή είναι περισσότεροι οι αθλητές και περισσότερες οι αθλήτριες, και όχι μόνο από τον χώρο της ενόργανης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σκοπός των καταγγελιών όπως πρόσθεσε, «δεν είναι ο ποινικός κολασμός και να πάει κάποιος φυλακή, σκοπός των παιδιών – επειδή αγαπούν το άθλημα- είναι να καθαρίσει ο χώρος και να δημιουργηθεί ένα τέτοιο πλαίσιο επιλογής γυμναστών και προπονητών έτσι ώστε αυτοί που ασχολούνται με τα παιδιά- ειδικά σε μικρή ηλικία- να είναι πιο προσεκτικοί και να μην αισθανθεί κανένα άλλο παιδί την ωμή βία με αφορμή την προπόνηση»

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να έχουν παραγραφεί όσων καταγγέλλονται ο κ. Αδαμίδης σημείωσε ότι «τα περισσότερα, όχι όλα, είναι παραγραμμένα». Τόνισε ωστόσο ότι «σε αυτή την υπόθεση υπάρχουν δυο χαρακτήρες, ο ένας είναι ο ποινικός και ο άλλος ο αθλητικός- στον αθλητισμό τέτοια συμβάντα δεν παραγράφονται– κάποιοι απο αυτούς ήταν προπονητές και προπονήτριες και μπορεί να συνεχίζουν μέχρι και σήμερα. Οπότε καταλαβαίνετε ότι δεν είναι το θέμα να καθίσει κατηγορούμενος ή όχι αλλά το κυρίαρχο θέμα είναι να μην υπάρχουν τέτοιες πρακτικές πια σε κανένα προπονητικό χώρο και δεύτερον αν υπάρχουν και έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον χώρο αυτοί οι άνθρωποι- να διωχθούν»

Τέλος ανέφερε ότι η υπόθεση δεν αφορά πλέον μόνο την ενόργανη. Αφορά και τη ρυθμική γυμναστική. Και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. «Έχω γίνει δέκτης από αθλήτριες της Ολλανδίας και του Βελγίου που θέλουν να κάνουν προσφυγή εναντίον των δικών τους ομοσπονδιών της ενόργανης, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παρόμοια συμβάντα».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα