back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κονίστρα Πετραλώνων: Στην γειτονιά και στους κατοίκους η ιστορική παιδική χαρά

Διαβάστε επίσης

Η «Κονίστρα Πετραλώνων, που αποτελεί έναν «πνεύμονα» πρασίνου δεκάδων στρεμμάτων, περιήλθε ιδιοκτησιακά στον Δήμο Αθηναίων και αποδόθηκε μόλις πρόσφατα από τον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στην γειτονιά και στους κατοίκους της. Το ιδιοκτησιακό καθεστώς παρέμενε εδώ και δεκαετίες σε εκκρεμότητα και ο χώρος ήταν κλειστός πάνω από μια δεκαετία.

«Ο Κώστας Μπακογιάννης και η Δημοτική του Αρχή ξεκαθάρισαν την ιδιοκτησία της Κονίστρας Πετραλώνων, την φρόντισε και την άνοιξε. Ανήκει πλέον στη γειτονιά και στους κατοίκους και κυρίως στα παιδιά. Ένας «παράδεισος» στην καρδιά των Πετραλώνων που έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές και θέλει την φροντίδα όλων μας, δηλώνει στον 9.84 ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Ιστορικού Αρχείου Λευτέρης Σκιαδάς. Ο κ. Σκιαδάς επισημαίνει ότι μέσα στους στόχους του δήμου είναι να φτιάξει μέσα στον χώρο ένα μικρό μουσείο τοπικής ιστορίας και να προσθέσει περισσότερα παιχνίδια στους παιδότοπους.

Η Κονίστρα Πετραλώνων είναι ένας τόπος με μεγάλη ιστορία καθώς φιλοξένησε γενιές Αθηναίων, λειτούργησε επί πολλές δεκαετίες ως χώρος ψυχαγωγίας και άθλησης για τα παιδιά των Πετραλώνων και της ευρύτερης περιοχής, για να παρακμάσει τα τελευταία χρόνια και παρέμενε κλειστός.

Ο συνολικός χώρος, που αποτελεί έναν από τους ξεχωριστούς «πνεύμονες» πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας, διαθέτει έναν ιστορικό παιδότοπο και αποτελεί το κατάλληλο μέρος για αθλοπαιδιές κάθε είδους.

«Εκεί δημιουργήθηκε ο πρώτος παιδότοπος το 1927 από το εθνικό συμβούλιο Ελληνίδων. Παρέμενε δυστυχώς εδώ και πολλές δεκαετίες σε εκκρεμότητα το ιδιοκτησιακό καθεστώς, όπως παρέμενε σε εκκρεμότητα και ο χώρος που ήταν κλειστός πάνω από μια δεκαετία. Για αυτό τον λόγο με πρωτοβουλία του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου τακτοποιήθηκαν όλα τα ιδιοκτησιακά ζητήματα και έτσι τώρα έχουμε έναν θαυμάσιο χώρο. Ένα κομμάτι που είναι παιδότοπος και πάρκο αναψυχής. Και ένα κομμάτι που είναι χώρος αθλητισμού και προπονούνται και αθλούνται τα παιδιά της γειτονιάς. Έχουμε ένα «διαμάντι» στην πόλη της Αθήνας που καλούμαστε όλοι να απολαύσουμε και να προστατεύσουμε. Το ένα κομμάτι είναι 8 στρέμματα και το άλλο λίγο λιγότερο. Είναι ένας ελεύθερος χώρος περιφραγμένος, φωτισμένος και προπαντός φυλαγμένος, είναι αυτές τις μέρες πολύτιμος για τους κατοίκους της Αθήνας”, προσθέτει ο κ. Σκιαδάς.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα