back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κ. Στοφόρος: Απόψε στις 7 ο διαδικτυακός περίπατος του ΟΠΑΝΔΑ και του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης στην Πλάκα της μουσικής

Διαβάστε επίσης

Γνωρίζατε ότι ένα από τα πιο ρομαντικά τραγούδια όλων των εποχών, το «Ετίναξε την ανθισμένη αμυγδαλιά», το έγραψε ο Γεώργιος Δροσίνης όταν είδε σε έναν δρόμο της Πλάκας μια όμορφη κοπέλα – με την οποία ήταν πλατωνικά ερωτευμένος – να τινάζει μια νεραντζιά, την οποία με την ποιητική του φαντασία την μετέτρεψε σε…αμυγδαλιά;

Ξέρετε ποια ταβέρνα συνδέθηκε με την ελληνική οπερέτα, τι γινόταν την εποχή των μπουάτ, ποιοι συμμετείχαν στο «Νέο Κύμα» ή πού γυρίστηκαν διάσημες σκηνές με τραγούδια από ελληνικές ταινίες;

Οι απαντήσεις σε αυτά αλλά και σε πολλά ακόμη ενδιαφέροντα ερωτήματα θα δοθούν απόψε στις 7 το απόγευμα στον διαδικτυακό περίπατο στην Πλάκα της μουσικής, από τις καντάδες, τις μπουάτ και τα κλαμπ παλαιότερων δεκαετιών, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των θεματικών διαδικτυακών περιηγήσεων στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Σε αυτόν τον μοναδικό μουσικό περίπατο, όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Κώστας Στοφόρος μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, θα συμμετάσχουν προσωπικότητας που έζησαν την παλιά Αθήνα και έχουν πολλά να διηγηθούν όπως ο Κώστας Παπασπήλιος συγγραφέας του βιβλίου «Οι μπουάτ της Πλάκας», ο ιδιοκτήτης της ιστορικής μπουάτ «Απανεμιά» Πάνος Δημητρόπουλος αλλά και ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Πλάτανος. Επίσης, ο δημοφιλής τραγουδιστής Πασχάλης, δεν θα μοιραστεί μόνο στιγμές από την εποχή που μεσουρανούσαν οι Olympians και από τις μπουάτ της εποχής αλλά θα τραγουδήσει ζωντανά γνωστές επιτυχίες του.

«Με αυτή την πρωτοβουλία του ΟΠΑΝΔΑ, δίνεται η ευκαιρία σε ανθρώπους που μένουν μακριά από την Αθήνα ή που δυσκολεύονται να περπατήσουν, να ζήσουν την εμπειρία της περιήγησης στην Πλάκα. Προσπαθούμε να αγγίξουμε πολλές πτυχές της ιστορίας της πόλης και ακόμα και εμείς μέσω των περιπάτων, ανακαλύπτουμε κάθε φορά νέα στοιχεία για την Αθήνα. Όταν οι περίπατοι πραγματοποιούνται δια ζώσης, οι άνθρωποι που έρχονται μαζί μας και που αγαπούν την Αθήνα, μας προσθέτουν πληροφορίες, οι οποίες μοιράζονται, διασταυρώνονται, αναδεικνύονται και φωτίζουν την ιστορία της πόλης μας», ανέφερε.

Σημείωσε ότι η περιήγηση στην Πλάκα θα συνεχιστεί και αύριο Πέμπτη 8 Απριλίου, εστιάζοντας στα καφενεία, στα ζαχαροπλαστεία, στις ταβέρνες, στα εστιατόρια και στα μπαρ της Αθήνας τα οποία αποτέλεσαν στέκια λογοτεχνών, ζωγράφων και άλλων καλλιτεχνών.

Επίσης, γνωστοποίησε ότι οι περίπατοι θα ολοκληρωθούν τη Μ. Τετάρτη και θα περιλαμβάνουν διαφορετικές θεματικές ενότητες κάθε φορά ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να τους παρακολουθήσουν ζωντανά μέσω της σελίδας του ΟΠΑΝΔΑ στο facebook ακόμα και δεν είναι μέλη.

Παράλληλα, ο κ. Στοφόρος, τόνισε ότι σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, οι εν λόγω περίπατοι απευθύνονται σε παιδιά και έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα με ιστορική θεματική.

«Όταν τα σχολεία είναι ανοιχτά, πολλά εξ’ αυτών προγραμματίζουν επισκέψεις στο Μουσείο Σχολικής Εκπαίδευσης και τα ξεναγούμε στην Πλάκα . Επίσης, διοργανώνουμε λογοτεχνικούς περιπάτους στους οποίους εντάσσουμε και το μουσικό ή λογοτεχνικό κομμάτι».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα