back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Η πολυεθνική άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021» της Πολεμικής Αεροπορίας η πιο ανταγωνιστική της Ευρώπης

Διαβάστε επίσης

Η αεροπορική άσκηση “ΗΝΙΟΧΟΣ”, που θα  διεξαχθεί από τις 12 έως τις 22 Απρίλιου,  θεωρείται η πιο ανταγωνιστική  Άσκηση στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, η οποία παρέχει στους συμμετέχοντες υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και μοναδική εμπειρία συμμετοχής.  Η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2021»  διεξάγεται  σε ετήσια βάση, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) και της 117 ΠΜ, στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας, η οποία βρίσκεται στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο. Διαρκεί 15 ημερολογιακές ημέρες και καλύπτει ολόκληρο το FIR Aθηνών. Το σενάριο της Άσκησης βασίζεται στην ιδέα εκτέλεσης επιχειρήσεων από μία Αεροπορική Βάση (SINGLE BASE CONCEPT), με τη συμμετοχή όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος των αεροπορικών Επιτελείων, είναι η μεγάλη συμμετοχή αεροπορικών δυνάμεων από πολλές χώρες. Στον Ηνίοχο 2021 πρόκειται να συμμετάσχουν εκτός από μεγάλο αριθμό αεροπορικών δυνάμεων από τη χώρα μας και οι κάτωθι χώρες με αεροσκάφη:

  • Γαλλία με αεροσκάφη Rafale και Μ-2000D
  • ΗΠΑ με αεροσκάφη F-16, MQ-9 και KC-135
  • Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με αεροσκάφη F-16
  • Ισπανία με αεροσκάφη F/A-18 Hornet
  • Ισραήλ με αεροσκάφη F-15 και F-16
  • Κύπρος με ελικόπτερο AW139

Στον ΗΝΙΟΧΟ 21, μεταξύ άλλων, θα γίνουν υψηλού επιπέδου αποστολές – επιχειρήσεις και θα αξιολογηθούν οι επιδόσεις των πολεμικών αεροποριών που συμμετέχουν και στα εξής :

  1. Επιθετικές Επιχειρήσεις Αντεπίθεσης – Offencive Counter Air Operations (OCA).
  2. Αμυντικές Επιχειρήσεις – Air Defence Operations (ADO).
  3. Επιχειρήσεις Αντεπίθεσης Επιφανείας με τη συνδρομή της Αεροπορικής Δύναμης σε Χερσαίες και Θαλάσσιες Επιχειρήσεις – Counter Surface Force Operations (CSFO) including Air Power Contribution to Land Ops (APCLO) and Air Power Contribution to Maritime Ops (APCMO).
  4. Αποστολές Αναγνώρισης (RECCE).
  5. Αποστολές Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (Combat Search And Rescue).
  6. Αποστολές εναντίον Χρονικά Ευαίσθητων Στόχων (Time Sensitive Target).

                                                                      Χρήστος Καπούτσης

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα