back to top
18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Έφυγε σε ηλικία 75 ετών ο σπουδαίος τραγουδιστής Λευτέρης Μυτιληναίος

Διαβάστε επίσης

Πέθανε σε ηλικία 75 ετών ο Λευτέρης Μυτιληναίος, ένας από τους πιο γνωστούς τραγουδιστές της δεκαετίας του ‘70.

Οι πληροφορίες λένε ότι είχε νοσήσει από κορωνοϊό και νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Η κηδεία του έγινε χτες στο Βέλο Κορινθίας.

Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, o συνεργάτης του Γιάννης Μπουρνέλης

«Μόλις πληροφορήθηκα ότι έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος τραγουδιστής και καλός φίλος Λευτέρης Μυτιληναίος. Με τον Λευτέρη συνεργαστήκαμε για πολλές χρονιές στο ΑΚΡΟΝ αλλά και σε άλλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Σπουδαίος τραγουδιστής με επιτυχίες που ακούγονται μέχρι σήμερα…Καλό ταξίδι Λευτέρη μου, θα σε θυμόμαστε με αγάπη και νοσταλγία για τις όμορφες στιγμές που μας χάρισες…» έγραψε χαρακτηριστικά.

Βιογραφία

Σπούδασε στον Πειραϊκό Σύνδεσμο, κλασικό τραγούδι και φωνητική. Η καριέρα του ξεκίνησε από το τάλεντ σοου «Ταλέντ» του Γιώργου Οικονομίδη.

Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Λευτέρη Μυτιληναίου ήταν το τραγούδι «Αμφιβολίες» σε μουσική στίχους Γρηγόρη Μπιθικώτση. Κυκλοφόρησε περίπου 20 ολοκληρωμένα άλμπουμ, ενώ συνεργάστηκε με την Columbia Records, την CBS Records International, την EMI και άλλες δισκογραφικές εταιρείες.

Μπιθικώτσης, Ρεπάνης, Κατσαρός, Πυθαγόρας, Γκάτσος, Μούτσης, Άκης Πάνου, Χιώτης, Μητσάκης, Κατινιάρης, Σούκας ήταν μερικές από τις εκλεκτικές συνεργασίες του Λευτέρη Μυτιληναίου.

Ανάμεσα στα τραγούδια που τον καθιέρωσαν ήταν το «Αμφιβολίες», «Ποια είσαι εσύ;», «Γιατί μου τη θυμίσατε», «Λείπεις εσύ», «Αλίμονο», «Δεν είναι ίδιες οι καρδιές», «Μακάρι να πίστευε», «Τα Είδωλα», «Κομπάρσος της καρδιάς σου δεν θα γίνω».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα