back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Α. Ρέντζιου: Άποψη της κυβέρνησης είναι ότι η υγεία κοστίζει. Γι αυτό και δεν πήρε όλα τα αναγκαία μέτρα όλο αυτό το διάστημα

Διαβάστε επίσης

 

«Η άποψη της κυβέρνησης για την Υγεία, είναι ότι κοστίζει. Γι’ αυτό και δεν πήρε όλα τα αναγκαία μέτρα όλο αυτό το διάστημα, ενώ βάζει γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, όπως ορθοπεδικούς και γυναικολόγους, να περιθάλψουν ασθενείς με κορωνοϊό» τόνισε στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Αφροδίτη Ρέτζιου.

Καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση για την ακολουθούμενη πολιτική στον τομέα της Υγείας, λέγοντας πως «στη περίοδο της πανδημίας, υποστηρίζει πως έκανε 1400 προσλήψεις μόνιμων γιατρών. Η απάντηση είναι ότι πριν την έναρξή της, ήδη μετρούσαμε στο ΕΣΥ 6.500 κενές οργανωνικές θέσεις ιατρικού προσωπικού.
…Δύο χρόνια μετά, η κυβέρνηση λέει ότι πρέπει να την χειροκροτήσουμε επειδή προσέλαβε το 1/6 όσων χρειάζονται»

Και συνέχισε: «Είναι συνειδητή επιλογή. Λένε ότι δεν έχουμε πνευμονολόγους την ώρα που στα νοσοκομεία της Αττικής 100 συνάδελφοι πνευμονολόγοι, ένα μεγάλο μέρος από αυτούς άνεργοι, έχουν θέσει υποψηφιότητα για τις λιγοστές θέσεις που έχουν προκηρυχθεί και η κυβέρνηση αρνείται να τους εντάξει.»

Σε σχέση με την επίτευξη του απαιτούμενου τείχους ανοσίας από την εμβολιαστική κάλυψη, η κυρία Ρέτζιου ανέφερε «πως έχουμε ακόμη μήνες μπροστά μας», ενώ επισήμανε την ανάγκη λήψης περαιτέρω μέτρων περιστολής της μετάδοσης του κορωνοϊού, κάνοντας λόγο «για φυτώριο διασποράς σε ΜΜΜ και μεγάλους εργασιακούς χώρους.»

Σε μια ειδική αναφορά στην σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας, τόνισε πως το Θριάσιο γίνεται το τρίτο νοσοκομείο που κλείνει τις πόρτες του σε noncovid ασθενείς και στο εξής θα δέχεται μόνο περιστατικά κορωνοιού, με χιλιάδες προγραμματισμένα χειρουργεία να βρίσκονται σε αναβολή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα