back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κ. Κεχαγιόγλου: Αν θέλουμε να υπάρχει Πολιτισμός το καλοκαίρι θα πρέπει να ανακοινωθεί άμεσα το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης

Διαβάστε επίσης

Με αφορμή την κοινή επιστολή Ομοσπονδιών, Σωματείων και Συλλόγων εργαζομένων στο χώρο του θεάματος-ακροάματος που απέστειλαν στον Πρωθυπουργό και μέσω της οποίας διαμαρτύρονται για την αντιμετώπιση του κλάδου τους ζητώντας – μεταξύ άλλων- το άνοιγμά του και την παράλληλη στήριξή του μέχρι να επανέλθει στην πλήρη λειτουργία του, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στις Ελευθερία Κουμάντου και Ελεωνόρα Ορφανίδου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεαμάτων και Ακροάσεων, κ. Κώστας Κεχαγιόγλου.

Όπως ανέφερε ο κ. Κεχαγιόγλου, μαζί με την επιστολή παραθέτουν και τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που δείχνουν ότι ο χώρος του θεάματος είναι ο πιο βαριά πληττόμενος, παρουσιάζοντας κύκλο εργασιών μειωμένο κατά 88,2 %, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως το περσινό καλοκαίρι οι εκδηλώσεις στα ανοιχτά θέατρα και στους χώρους συναυλιών πραγματοποιήθηκαν με πολύ αυστηρό πρωτόκολλο με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν καθόλου κρούσματα κορονοϊού που να συνδέονται με την παρακολούθηση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Μάλιστα, τόνισε πως αν θέλουμε να υπάρχει Πολιτισμός το καλοκαίρι, θα πρέπει να ανακοινωθεί άμεσα το χρονοδιάγραμμα επανέναρξης, εξηγώντας πως οι εκδηλώσεις χρειάζονται προγραμματισμό και προετοιμασία αρκετούς μήνες πριν.

«Ζητάμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πως θα κινηθεί ο κλάδος μας το επόμενο διάστημα. Για να πραγματοποιηθεί ένα ζωντανό θέαμα, απαιτείται μεγάλη προετοιμασία όπως είναι η επιλογή του έργου, οι πρόβες, η κατασκευή των σκηνικών, το κλείσιμο συμβολαίων ή και το τύπωμα αφίσας προκειμένου να μπορέσει να φτάσει στο κοινό. Πιέζουμε ώστε να υπάρξουν οι οδηγίες εκείνες και τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα που θα μας επιτρέψουν να λειτουργήσουμε. Τώρα είναι η εποχή που πρέπει να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις προκειμένου να προετοιμαστούμε εν όψει του καλοκαιριού. Δεν γίνεται να φτάσουμε ξαφνικά στο Μάιο και να πούμε ότι πατάμε ένα κουμπί και ξεκινάει ο Πολιτισμός», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει στήριξη από πλευράς κυβέρνησης για τους ανθρώπους που εργάζονται στο χώρο του θεάματος λέγοντας ότι ένας κλάδος ο οποίος έχει υποστεί τόσο μεγάλη καταστροφή δεν μπορεί να αυτορυθμιστεί.

«Ο Πολιτισμός είναι οι άνθρωποί του και αυτή τη στιγμή είμαστε 13 μήνες σε αναστολή εργασίας. Ζητούμε μέτρα στήριξης για όσο ο κλάδος μας θα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, γιατί και το καλοκαίρι δεν θα είναι όπως ήταν πριν από δύο χρόνια. Πιστεύουμε ότι κάποια πράγματα θα γίνουν και ως προς αυτή την κατεύθυνση πιέζουμε. Όμως το σύνολο του κόσμου που εργάζεται στον Πολιτισμό, είναι αδύνατον να απορροφηθεί και πρέπει να στηριχθεί. Μετά από μια τέτοια μεγάλη οικονομική καταστροφή, χρειάζεται η συμβολή του κράτους και σε άλλες κατευθύνσεις όπως για παράδειγμα συνέβη πέρυσι με την επιδότηση των κενών θέσεων αλλά και παράταση των επιδομάτων».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα