back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Εισήγηση ειδικών να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αχαΐα – Κικίλιας: Δίνουμε τεράστια μάχη στην Αττική

Διαβάστε επίσης

«Αυτή τη στιγμή δίνουμε μια τεράστια «μάχη» στην Αττική, αλλά παρακολουθώ την Μακεδονία, την Κοζάνη και την Αχαΐα. Και κρούω τον κώδωνα του κινδύνου στους συμπολίτες μας στις συγκεκριμένες περιοχές», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στο Mega προσθέτοντας ότι «δεν πάνε καλά οι συγκεκριμένες περιοχές από πλευράς επιδημιολογικών στοιχείων, ανησυχώ για τον τρόπο με τον οποίο κινούνται.

Κάποιοι δεν έχουν επιδείξει την ανάλογη συμπεριφορά μετά την τεράστια εμπειρία του πώς κινήθηκε το επιδημικό κύμα τον Νοέμβριο».

Ο υπουργός Υγείας αφού τόνισε ότι πρέπει όλοι να είμαστε δέκα φορές πιο προσεκτικοί: με αντισηπτικά, με κανόνες αποστασιοποίησης και με μάσκες, είπε ότι τα self-test είναι ένα συμπληρωματικό μέτρο στον «κορμό» του testing.

Σήμερα, συνέχισε, άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 65-69 ετών και 240.000 συμπολίτες μας έκλεισαν ήδη ραντεβού.

Τέλος, αναφερόμενος στο εμβόλιο της AstraZeneca είπε ότι «το έκαναν 23 εκατομμύρια Άγγλοι, το έκαναν ήδη πολλά εκατομμύρια Ευρωπαίοι και εμείς θα ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, θα ενημερωνόμαστε καθημερινά και θα προσαρμόζουμε τους εμβολιασμούς μας.

Έχουμε ένα πολύ αυστηρό και οργανωμένο πρόγραμμα φαρμακοεπαγρύπνησης στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων. Μια ομάδα εξαιρετικών επιστημόνων που δουλεύουν εκεί καθημερινά, όπως και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών. Συνεδριάζουν από κοινού, ανταλλάσσουν στοιχεία, γράφονται οι κίτρινες κάρτες από τους γιατρούς όταν υπάρχει κάποιο περιστατικό και εξετάζεται διεξοδικά, στέλνονται στον ΕΜΑ και μελετώνται από κοινού.
Έτσι θα προχωρήσουμε. Με υπεύθυνη ενημέρωση και φυσικά εμπιστοσύνη στους ειδικούς, οι οποίοι έχουν την ειδική γνώση σε κάθε κομμάτι της Επιστήμης. Υπάρχουν θεσμοί που αποφασίζουν, δι’ αυτών εγκρίθηκαν τα εμβόλια. Δεν τα εγκρίναμε από μόνοι μας, ούτε πήραμε κάποιο εμβόλιο μέχρι στιγμής, το οποίο δεν έχει εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων».

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων – Εισήγηση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο στις επιβαρυμένες περιοχές

Ανατροπή πριν λίγο μετά την έκτακτη σύσκεψη των μελών της επιτροπής εμπειρογνωμόνων. Οι επιστήμονες εισηγούνται να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, να απαγορεύονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις και να διενεργούνται μαζικά τεστ στις επιχειρήσεις.

Στο Mega -Κέντρο Εμβολιασμού στο Ελληνικό

Σήμερα στις 13.00 ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης θα επισκεφτούν το Mega -Κέντρο Εμβολιασμού στο Ελληνικό.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα