back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αποτρόπαιο έγκλημα στο Μεξικό: 8 αποκεφαλισμένα πτώματα εντοπίστηκαν σε επαρχιακό δρόμο

Διαβάστε επίσης

Οκτώ αποκεφαλισμένα πτώματα που έφεραν τραύματα από σφαίρες βρέθηκαν σε έναν επαρχιακό δρόμο στη μεξικανική Πολιτεία Μιτσοακάν (δυτικά), όπου δρουν συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος που συνδέονται με τη διακίνηση ναρκωτικών, ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο της τοπικής εισαγγελίας.

Αστυνομικοί και ιατροδικαστές ειδοποιήθηκαν μέσω ενός τηλεφωνήματος «για τον εντοπισμό άψυχων σωμάτων οκτώ ανδρών, οι οποίοι έφεραν τραύματα προφανώς προερχόμενα από βλήματα όπλων, καθώς και ακρωτηριασμούς», ανέφερε.

Τα πτώματα εγκαταλείφθηκαν σε μια ορεινή και αραιοκατοικημένη περιοχή του δήμου Ακουιλίγια, όπου είχαν αναφερθεί τις τελευταίες μέρες επιθέσεις από το πανίσχυρο καρτέλ ναρκωτικών «Νέα Γενιά Τζαλίσκο» (CJNG).

Μια πηγή στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι τα θύματα ήταν αποκεφαλισμένα.

Στην πολιτεία Μιτσοακάν επιχειρούν τοπικές συμμορίες καρτέλ που διαλύθηκαν πριν από λίγα χρόνια και ομάδες του CJNG, που εδρεύουν στη γειτονική Πολιτεία Τζαλίσκο.

Περισσότεροι από 300.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό από τον Δεκέμβριο του 2006, όταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ξεκίνησε μια αμφιλεγόμενη στρατιωτική επιχείρηση κατά των καρτέλ ναρκωτικών.

Ειδικοί εκτιμούν πως η κινητοποίηση του στρατού είχε ως αποτέλεσμα τα καρτέλ να κατακερματιστούν σε μικρότερες και πιο βίαιες ομάδες.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα