back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το Ριάντ παραχωρεί πετρελαϊκά προϊόντα 422 εκατομμυρίων δολαρίων στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης

Διαβάστε επίσης

Η Σαουδική Αραβία θα παραχωρήσει πετρελαϊκά προϊόντα αξίας 422 εκατομμυρίων δολαρίων στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης για τη λειτουργία των σταθμών ενέργειας και για την υποστήριξη των δημοσίων υπηρεσιών, καθώς η Υεμένη αντιμετωπίζει έλλειψη καυσίμων, όπως μετέδωσε χθες, το κρατικό σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το ίδιο πρακτορείο, ο διάδοχος του θρόνου πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ενημέρωσε τηλεφωνικά τον πρόεδρο της Υεμένης Αμπντ Ράμπου Μανσούρ Χαντί για την παραχώρηση στο πλαίσιο του Προγράμματος Σαουδαραβικής Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης.

Η Σαουδική Αραβία ηγείται του διεθνούς στρατιωτικού συνασπισμού που έκανε επέμβαση στην Υεμένη το 2015, κατά των ανταρτών Χούθι που συνδέονται με το Ιράν και εκδίωξαν την κυβέρνηση του Χαντί από την πρωτεύουσα Σαναά, ενώ σήμερα ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Υεμένης, ενώ η κυβέρνηση έχει την έδρα της στο Νότο.

Η έλλειψη καυσίμων έχει θέσει εκτός λειτουργίας, αντλίες νερού, γεννήτριες νοσοκομείων, ενώ διατάραξε και την τροφοδοσία αγαθών στην Υεμένη, όπου το 80% του πληθυσμού χρειάζεται βοήθεια.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η κυβέρνηση Χαντί ανακοίνωσε ότι ενέκρινε την είσοδο σε μερικά πλοία μεταφοράς καυσίμων στο λιμάνι Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα, το οποίο ελέγχεται από τους Χούθι.

Η εξέλιξη αυτή καταγράφεται μετά την ανακοίνωση των Χούθι, που ελέγχουν τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα, ότι θα συμφωνήσουν σε μία σαουδαραβική πρόταση εκεχειρίας μόνο αν ο διεθνής συνασπισμός προχωρήσει στην πλήρη άρση του θαλάσσιου και αεροπορικού αποκλεισμού, ο οποίος, σύμφωνα με τη στρατιωτική συμμαχία έχει ως στόχο την πρόληψη του λαθρεμπορίου όπλων.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα