back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κινητοποίηση εργαζομένων του Αγίου Σάββα

Διαβάστε επίσης

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του Αγίου Σάββα, ξεκινώντας από τις πύλες του νοσοκομείου και καταλήγοντας μέσω πορείας στο υπουργείο Υγείας.

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στο υπουργείο υγείας. Διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό έξω από το υπουργείο Υγείας με την αστυνομία να απαντά με χρήση χημικών.

Οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται για την “εκδικητική”, όπως τη χαρακτηρίζουν, μη ανανέωση της σύμβασης του προέδρου των εργαζομένων του Αγίου Σάββα, Κώστα Καταραχιά.

Είχε προηγηθεί, μάλιστα, με τη λήξη της σύμβασης του η τρίμηνη μετακίνηση στο νοσοκομείο Σωτηρία, η οποία λήγει, εκ νέου, στις 31 Μαρτίου και οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ζητώντας να ανακληθεί η απόλυση του. Ο πρόεδρος των εργαζομένων είναι και ο μοναδικός στον Άγιο Σάββα, του οποίου η σύμβαση δεν ανανεώθηκε.

Οι υγειονομικοί, παράλληλα, εκφράζουν και πάγια αιτήματα για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, την πρόσληψη, δηλαδή, μεταξύ άλλων, μόνιμου προσωπικού και να γίνει επίταξη της ιδιωτικής υγείας.

Την κινητοποίηση στηρίζει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, μέσω στάσης εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι, ενώ έχει ζητηθεί συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, η οποία, προς το παρόν, δεν έχει γίνει δεκτή.

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα