back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Μητσοτάκης σε Τριντό: Θέλουμε οι Καναδοί να μετέχουν στο success story της Ελλάδας

Διαβάστε επίσης

Απόλυτα πεπεισμένος ότι “με το τέλος της πανδημίας η ελληνική οικονομία θα σημειώσει ανάπτυξη σαφώς πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε”, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στη διαδικτυακή επετειακή εκδήλωση προκειμένου να τιμηθεί η επέτειος των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στη Βουλή των Κοινοτήτων του Καναδά, παρουσία του πρωθυπουργού του Καναδά, Justin Trudeau.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θέλουμε οι Καναδοί “να μετέχουν στο success story της Ελλάδας” και σημείωσε μεταξύ άλλων ότι “έχουμε πολύ σημαντικές καναδικές επενδύσεις στην Ελλάδα και θα προέτρεπα περισσότερες καναδικές επιχειρήσεις να δουν την Ελλάδα ως μια επενδυτική ευκαιρία”.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως «η Ελλάδα δεν έχει μόνο ένδοξο παρελθόν, αλλά και ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον”.

“Αφήσαμε πίσω μας τα χρόνια της κρίσης. Αυτή είναι μια χώρα που αποπνέει μια νέα αίσθηση αυτοπεποίθησης», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στις δύσκολες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία υπογράμμισε ότι: «με ανησυχεί ιδιαίτερα η νεότερη γενιά” και πρόσθεσε:” Έχω την αίσθηση πως κάποιες φορές αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους ως χαμένους αυτής της μνημειώδους αλλαγής που λαμβάνει χώρα. Υποχρέωσή μας είναι, όταν σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα, να εστιάσουμε στους νέους και να διασφαλίσουμε πως η ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς που οραματιζόμαστε αφορά και αυτούς.

Πρόκειται για μια διαφορετική γενιά. Σκέφτονται με διαφορετικό τρόπο. Θα πρέπει να μιλήσουμε τη δική τους γλώσσα και αυτό θα είναι μια σημαντική πρόκληση για εμάς, να κάνουμε την πολιτική και τις δημόσιες υπηρεσίες κάτι που αφορά τη νέα γενιά», ανέφερε

«Η ελληνική κοινότητα του Καναδά είναι πυλώνας της κοινωνίας», ανέφερε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός του Καναδά, Justin Trudeau, προσθέτοντας πως η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκδήλωση αποτελεί «απόδειξη των δεσμών και των κοινών αξιών που εδώ και γενιές έχουν φέρει κοντά τις δυο χώρες μας».

«Οι Καναδοί ελληνικής καταγωγής εμπλουτίζουν την κουλτούρα μας, την επιχειρηματικότητά μας, αλλά και την καινοτομία, την επιστήμη και βεβαίως τις τέχνες μας. Αυτή η κοινότητα έχει ενισχύσει τους δεσμούς μας με την Ελλάδα, κάτι που θα επιτρέψει να εργαστούμε από κοινού για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους», συμπλήρωσε ο Καναδός πρωθυπουργός.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα