back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Αντίστροφη μέτρηση για την προμήθεια 10 εκατομμυρίων διαγνωστικών self test κορωνοϊού. Συνολικά, ενδιαφέρον εκδήλωσαν 30 εταιρείες. Οι προσφορές τουw αξιολογήθηκαν από επιτροπή στην οποία μετείχαν τρεις ειδικοί επιστήμονες – καθηγητές σε ισάριθμα πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας. Ο φάκελος του διαγωνισμού, θα αποσταλεί σήμερα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να εκκινήσει η διαδικασία της προμήθειας και της δωρεάν διάθεσή τους.

Στις 12 το μεσημέρι συνεδριάζει το Υπουργικό Συμβούλιο, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Αναμένεται να εγκριθεί το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, το οποίο σε δεύτερο χρόνο θα υποβληθεί στις Βρυξέλλες. Στο επίκεντρο μπαίνει και το σχέδιο νόμου για τις υπαίθριες αγορές.

1449 νέες λοιμώξεις, από αυτές 607 στην Αττική, ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ. 57 είναι τα νέα θύματα του κορωνοϊου και συνολικά 7880 από την αρχή της πανδημίας. Στους 735 σκαρφάλωσε ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών covid.

Περιστατικά θρομβώσεων που σύμφωνα με αναφορές μπορεί να σχετίζονται με τη χορήγηση του εμβολίου της Astra Zeneca αναμένεται να μελετήσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, στη σύσκεψη ειδικών που συγκαλεί σήμερα η επιτροπή ασφαλείας του Οργανισμού.

Την Τετάρτη συνεδριάζει η επιτροπή Δημόσιας Υγείας. Οι ειδικοί αφού συνυπολογίσουν τα επιστημονικά δεδομένα της υγειονομικής κρίσης, αναμένεται να αξιολογήσουν την κυβερνητική πρόταση για τη σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας, της εκπαίδευσης και των κοινωνικών δραστηριοτήτων, εντός του Απριλίου.

Ο εμπορικός σύλλογος Αθηνών πιέζει για άνοιγμα του λιανικού εμπορίου στις 5 Απριλίου και προειδοποιεί με κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση μελετά το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου με τη μέθοδο του click inside, για αγορές εντός των καταστημάτων μετά από ραντεβού, προκειμένου να μην χαθεί η εορταστική περίοδος του Πάσχα.

Εντός της εβδομάδας το οικονομικό επιτελείο αναμένεται να ανακοινώσει το νέο πακέτο στήριξης ύψους 2 δις ευρώ για τον Απρίλιο. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει: αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων και πληρωμών επιταγών, κούρεμα ενοικίου και για τον Απρίλιο, παράταση της αναστολής συμβάσεων εργασίας, ενίσχυση της ρευστότητας μέσω της επιστρεπτέας προκαταβολής καθώς και ένα νέο πρόγραμμα για την ενίσχυση της εστίασης και του τουρισμού. Επί τάπητος η καταβολή διπλής αποζημίωσης στους ιδιοκτήτες ακινήτων που θα αφορά στους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Με τις απολογίες των κατηγορουμένων ξεκινά σήμερα η αντίστροφη μέτρηση για την ολοκλήρωση της δίκης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, στην οποία βρήκαν τραγικό θάνατο 102 συμπολίτες μας.

Για έκτη μέρα απροσπέλαστη παραμένει η διώρυγα του Σουέζ, μέσω της οποίας διέρχεται το 10% της παγκόσμιας ναυσιπλοΐας. Οι αιγυπτιακές αρχές συνεχίζουν τις προσπάθειες αποκόλλησης του πλοίου EVER GIVEN. και ευελπιστούν ότι η βραδινή πλημμυρίδα θα ενισχύσει τις έως τώρα επιχειρήσεις βυθοκόρησης ρυμούλκησης του πλοίου. Ως έσχατη λύση προκρίνεται η εκφόρτωση του πλοίου, μια ιδιαίτερα χρονοβόρα και αρκετά επικίνδυνη διαδικασία. Στο μεταξύ, περισσότερα από 369 πλοία παραμένουν εγκλωβισμένα στις εισόδους της διώρυγας, 16 από αυτά, ελληνικών συμφερόντων. Ανυπολόγιστες είναι οι οικονομικές συνέπειες για τη διεθνή ναυσιπλοΐα και το παγκόσμιο εμπόριο. Ανοδικές πιέσεις παρατηρούνται στα ναύλα των πλοίων και στις τιμές του πετρελαίου.

Ξεκινούν σήμερα οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος στην παραλιακή, στο τμήμα μεταξύ Βουλιαγμένης και Βάρκιζας. Στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση και περιοδική συντήρηση υποδομών στο πρωτεύον αστικό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Περιφέρειας Αττικής».

Ολοκληρώνεται σήμερα το τριήμερο Athens Science Festival, το οποίο φέτος διεξάγεται διαδικτυακά και μεταδίδεται “ζωντανά” από την Τεχνόπολη. Αναλυτικότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr ..

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Κυριακής, σε επιχείρηση αλουμινίου στην περιοχή Πύργου Περιβολίων του Δήμου Χανίων.

Διπλό τζακ ποτ σημειώθηκε στη κυριακάτικη κλήρωση του τζόκερ με αριθμούς: 6, 9, 13, 14, 18 και τζόκερ το 20

Καιρός…

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα