back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Έντονη εξακολουθεί να είναι η πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας, κυρίως στην Αττική, καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων διαρκώς αυξάνεται. 773 ασθενείς δίνουν μάχη για τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο στη χώρα ,σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ ,ενώ 65 κατέληξαν.

Απο τα συνολικά 1.724 νέα κρούσματα ,τα 773 εντοπίζονται στην Αττική, τα 241 στη Θεσσαλονίκη, και τα 80 στην Αχαϊα ,όπου οριακή χαρακτήρισε την κατάσταση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ,ο οποίος μετείχε σε σύσκεψη στην Πάτρα ,για την αξιολόγηση της εξέλιξης της πανδημίας στην περιοχή.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση σε όλους τους κατοίκους της Αχαΐας, αλλά και της Δυτικής Ελλάδας, να μείνουν τις επόμενες ημέρες προσηλωμένοι στην τήρηση των μέτρων.

 

“Τα περιστατικά θρόμβωσης που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, και μπορεί να σχετίζονται με το εμβόλιο της AstraZeneca, είναι 28 σε σύνολο 17 εκατ. δόσεων εμβολίων”, σημείωσε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία αναφέρθηκε εκτενώς στο σκεύασμα της -εν λόγω -εταιρείας, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης από το υπουργείο Υγείας .

Ανοίγει την Παρασκευή 2 Απριλίου η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 65-69.

Τη λειτουργία ενός νέου μηχανισμού αναπλήρωσης αδιάθετων δόσεων εμβολίων με λίστα αναμονής για τους πολίτες ανακοίνωσε ο γ.γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Την Τετάρτη η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να προχωρήσει σε εισήγηση για το άνοιγμα του λιανεμπορίου και την επαναλειτουργία των σχολείων .

 

Παρατείνονται τα μέτρα στήριξης της οικονομίας από την κυβέρνηση, με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας να ανακοινώνουν πρόσθετο “πακέτο” ύψους 1 δις περίπου για τον Απρίλιο.

Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε η παράταση της μη πληρωμής επαγγελματικών μισθώσεων για κλειστές επιχειρήσεις και καταστήματα, καταβολή μειωμένου κατά 40% ενοικίου, διπλή αποζημίωση, για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο στους ιδιοκτήτες ακινήτων κλειστών επιχειρήσεων, παράταση 2 μηνών σε επιδόματα ανεργίας, δώρο Πάσχα επί της καταβαλλόμενης ενίσχυσης σε όσους συμμετείχαν στο Πρόγραμμα “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ” την περίοδο Ιανουάριου – Απριλίου 2021. Όλα τα μέτρα αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina984.gr.

 

Μειωμένο δώρο Πάσχα θα λάβουν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, οι συμβάσεις των οποίων έχουν τεθεί σε αναστολή, εντός του 4μήνου Ιανουαρίου- Απριλίου.

 

Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.Οπως είπε “βρισκόμαστε σε τροχιά ταχείας φθοράς” ,στέλνοντας παράλληλα μήνυμα και στο εσωτερικό του κόμματος για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει τα στελέχη και οι βουλευτές να ασκούν υπεύθυνη και δημιουργική αντιπολίτευση.

“Το επόμενο διάστημα η δυσαρέσκεια θα εντείνεται. Δεν θα πέσει όμως η κυβέρνηση σαν ώριμο φρούτο. Οι αντιδράσεις της κοινωνίας και η συντεταγμένη αντιπολίτευση από την πλευρά μας είναι οι κρίσιμοι παράγοντες” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας , σημειώνοντας πως “χρειάζεται υπομονή, επιμονή και Σχέδιο”.

 

“Η αποτελεσματική αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης είναι μεγάλη εθνική υπόθεση” , επεσήμανε η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά ,στο πλαίσιο της ψηφιακής περιοδείας του κόμματος στην Πελοπόννησο. Δυστυχώς -όπως είπε-ο κ. Μητσοτάκης προχωρεί και πάλι χωρίς την στοιχειώδη εθνική συνεννόηση. Η επιτυχία του σχεδίου-πρόσθεσε- η κ. Γεννηματά είναι συνάρτηση της στήριξης όλων των δυνάμεων της χώρας. Αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί, ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΗ ΧΩΡΟ

Η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Servier κρίθηκε ένοχη από δικαστήριο του Παρισιού για διακεκριμένη απάτη, για ανθρωποκτονίες και βλάβες εξ αμελείας και καταδικάσθηκε σε καταβολή προστίμου 2,7 εκατομμυρίων ευρώ στην υπόθεση Mediator, ενός από τα μεγαλύτερα υγειονομικά σκάνδαλα στη Γαλλία.

Το Mediator, κυκλοφόρησε το 1976 ως φάρμακο για τον διαβήτη, αλλά χρησιμοποιήθηκε ευρέως ως περιοριστικό του αισθήματος της πείνας.

Θεωρείται υπεύθυνο για τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων, μέχρι την απόσυρσή του τον Νοέμβριο του 2009.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεν σχεδιάζει να συναντηθεί με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, διαβεβαίωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

Την περασμένη εβδομάδα η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ένα νέο είδος βαλλιστικού πυραύλου μικρού βεληνεκούς και η Ουάσιγκτον ζήτησε αμέσως να συγκληθεί η επιτροπή κυρώσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που επέκρινε αυτή τη δοκιμή.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, αύριο, στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου

14 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα