back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

“Οι εμβολιασμοί επιταχύνονται και οι πολίτες προσέρχονται ομαλά να εμβολιαστούν, ωστόσο έχει παρατηρηθεί ότι ένας σημαντικός αριθμός έχει υπερβολικό φόβο για το θέμα των αλλεργιών” τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, επισημαίνοντας ότι “και οι ίδιοι οι γιατροί έχουν αυξημένη διστακτικότητα με αποτέλεσμα να μην εμβολιάζονται και να ακυρώνονται εμβολιασμοί”.

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε εκτενώς στο σκεύασμα της AstraZeneca, υπογραμμίζοντας ότι “τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί παγκοσμίως, είναι 28, σε σύνολο 17 εκατ. δόσεων εμβολίων”. Σε αυτό το εμβόλιο στηρίζουμε πολλές ελπίδες και αυτού του τύπου αναφορές κλονίζουν την εμπιστοσύνη, είπε.

Την Παρασκευή 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 65-69, ανακοίνωσε ο γ.γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Παράλληλα ανακοίνωσε τη λειτουργία ενός νέου μηχανισμού αναπλήρωσης αδιάθετων δόσεων εμβολίων με λίστα αναμονής για τους πολίτες.

Σε 1.724 τα νέα κρούσματα στη χώρα το τελευτάιο 24ωρο , 773 εντοπίζονται στην Αττική, 241 στη Θεσσαλονίκη, και 80 στην Αχαϊα,738 ασθενείς δίνουν μάχη για τη ζωή τους , 65 οι νέοι θάνατοι από επιπλοκές της νόσου, φθάνοντας συνολικά τις 7.945 από την αρχή της πανδημίας. Διενεργήθηκαν 15.607 τεστ, με το ποσοστό θετικότητας να διαμορφώνεται στο 11,04%

Νέα έκκληση στους υγειονομικούς να εμβολιαστούν, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Παράλληλα, διέψευσε κατηγορηματικά τα περί αναζήτησης αστικής ευθύνης και “βιομηχανίας αγωγών” κατά γιατρών του ΕΣΥ, τονίζοντας ότι “πρέπει να αφήσουμε τους γιατρούς να κάνουν τη δουλειά τους, χωρίς αβάσιμες κινδυνολογίες”.

Σε 775 εκατομμύρια υπολογίζεται ο αριθμός των sms που εστάλησαν από τους πολίτες για μετακίνηση, στη διάρκεια των απαγορευτικών μέτρων,όπως ανέφερε στη Βουλή, ερωτηθείς σχετικά ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Γιώργος Γεωργαντάς.

“Η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται σε τροχιά ταχείας φθοράς” εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας , απευθυνόμενος στα μέλη της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας ταυτόχρονα μηνύματα και στο εσωτερικό του κόμματος για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει τα στελέχη και οι βουλευτές να ασκούν υπεύθυνη και δημιουργική αντιπολίτευση.

“Το επόμενο διάστημα η δυσαρέσκεια θα εντείνεται. Δεν θα πέσει όμως η κυβέρνηση σαν ώριμο φρούτο.Οι αντιδράσεις της κοινωνίας και η συντεταγμένη αντιπολίτευση από την πλευρά μας είναι οι κρίσιμοι παράγοντες” ανέφερε ο κ.Τσίπρας, σημειώνοντας πως “χρειάζεται υπομονή, επιμονή και Σχέδιο”.

Επί τάπητος, το άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα, 5 Απριλίου .

Μεταξύ 15 και 20 Απριλίου τοποθετείται η επανεκκίνηση του κλάδου της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους. Στο τραπέζι και η επαναλειτουργία των σχολείων από την ερχόμενη εβδομάδα.

Τα Νοσοκομεία εξακολουθούν να δέχονται πίεση”, υπογράμμισε, πάντως, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. “Το άνοιγμα του λιανεμπορίου είναι πολύ κοντά”, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι “ό,τι ανοίξει, δεν θα ξανακλείσει”.

 

Παρατείνονται τα μέτρα στήριξης της οικονομίας από την κυβέρνηση, με τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας να ανακοινώνουν πρόσθετο “πακέτο” ύψους 1 δις περίπου για τον Απρίλιο.

Μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε η παράταση της μη πληρωμής επαγγελματικών μισθώσεων για κλειστές επιχειρήσεις και καταστήματα, καταβολή μειωμένου κατά 40% ενοικίου, διπλή αποζημίωση, για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο στους ιδιοκτήτες ακινήτων κλειστών επιχειρήσεων, παράταση 2 μηνών σε επιδόματα ανεργίας, δώρο Πάσχα επί της καταβαλλόμενης ενίσχυσης σε όσους συμμετείχαν στο Πρόγραμμα “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ” την περίοδο Ιανουάριου – Απριλίου 2021.

Όλα τα μέτρα αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας, στο www.athina984.gr.

Στο μεταξύ, ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Οικονομία, Πάολο Τζεντιλόνι, τάχθηκε υπέρ μιας εις βάθος μεταρρύθμισης του ευρωπαϊκού Συμφώνου Σταθερότητας, προκειμένου να προωθηθούν οι επενδύσεις και η ανάπτυξη όταν περάσει το σοκ της πανδημίας. Μεγαλύτερη κρατική στήριξη στην οικονομία συστήνει ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας.

Στη διεθνή επικαιρότητα:

Αρχισε στις Ηνωμένες Πολιτείες η δίκη για τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ. Την ίδια ώρα, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με το Βερολίνο και το Παρίσι, με στόχο τη συμφωνία για πραγματοποίηση τριμερούς τηλεδιάσκεψης.

Περισσότερα θα μας πει η ΔΟΜΙΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, αύριο, στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου

17 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα