back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

1.449 νέες λοιμώξεις, από αυτές οι 607 στην Αττική ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 57 είναι τα νέα θύματα του κορωνοϊού και συνολικά 7.880 από την αρχή της πανδημίας. Νέο αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων, έφθασαν τους 735.

55 νέες κλίνες ΜΕΘ Covid, αναπτύσσει το ΕΚΑΒ, κάνοντας μετατροπές σε χειρουργεία και αίθουσες ανάνηψης στα νοσοκομεία της Αττικής.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας με τη συνδρομή των στρατιωτικών νοσοκομείων των ιδιωτικών θεραπευτηρίων και των ιδιωτών γιατρών αντιμετωπίζουν από κοινού την τεράστια υγειονομική κρίση. Σε αυτούς τους ανθρώπους, αξίζουν τα πάντα. Η ελληνική Πολιτεία και η ελληνική κοινωνία αναγνωρίζει το τεράστιο έργο τους», είπε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος νωρίτερα επισκέφθηκε το Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά σε μια ακόμη δύσκολη και απαιτητική ημέρα εφημερίας.

Η κυβέρνηση έχει καταθέσει στην Επιτροπή Δημόσιας Υγείας το πλαίσιο της στρατηγικής της για τη σταδιακή και ελεγχόμενη επανεκκίνηση των κοινωνικο-οικονομικών δραστηριοτήτων εντός του Απριλίου. Εναπόκειται στα μέλη της Επιτροπής που θα συνεδριάσουν στα μέσα της εβδομάδας να αξιολογήσουν τα δεδομένα και να εισηγηθούν για το πως μπορεί να γίνει το ελεγχόμενο άνοιγμα, δήλωσε μεταξύ άλλων, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Πιέσεις για άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 5 Απριλίου ασκεί ο εμπορικός κόσμος που βρίσκεται πλέον στα όρια του, με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, Σταύρο Καφούνη, να προειδοποιεί για κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση μελετά το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου με τη μέθοδο του click inside, για αγορές εντός των καταστημάτων μετά από ραντεβού, προκειμένου να μην χαθεί η εορταστική περίοδος του Πάσχα.

Μέτρα στήριξης που ξεπερνούν τα 14 δισ. ευρώ προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι το πρώτο 15νθημερο του Απριλίου θα καταβληθούν στους ιδιοκτήτες ακινήτων οι αποζημιώσεις δύο μηνών, Φεβρουάριου και Μαρτίου.

Με ζητούμενο την επίτευξη κοινής γραμμής και την ταχεία εφαρμογή του ‘’πράσινου διαβατηρίου’’ για τον τουρισμό, η Αυστρία καλεί αύριο σε τηλεδιάσκεψη 12 ευρωπαϊκές χώρες. Η ΕΕ έχει προαναγγείλει ότι το “πράσινο διαβατήριο”, θα είναι έτοιμο από την 1η Ιουνίου και θα περιλαμβάνει ένα από τα τρία πιστοποιητικά, εμβολιασμού, ανάρρωσης από τη λοίμωξη ή αρνητικού διαγνωστικού Test. Το ψηφιακό έγγραφο θα εκδίδεται δωρεάν, ενώ θα παρέχει υψηλή προστασία προσωπικών δεδομένων.

Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια Βρετανών, έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με το Υπουργείο υγείας της χώρας. Σαφώς βελτιωμένη είναι η εικόνα της πανδημίας, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν μόλις 3.862 νέα κρούσματα.

Τεράστιο είναι το πλήγμα για τη διεθνή ναυσιπλοΐα από τον αποκλεισμό για 6η συνεχή ημέρα της διώρυγας του Σουέζ εξαιτίας της προσάραξης του τεραστίων διαστάσεων και κυβισμού πλοίου EVER GIVEN. Βαρύτατες απώλειες και για την ελληνική ναυτοσύνη, καθώς 16 αποκλεισμένα πλοία είναι ελληνικών συμφερόντων.

Για τις τεράστιες επιπτώσεις του πολυήμερου αποκλεισμού της διώρυγας του Σουέζ, μίλησε ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Βασίλης Κροκίδης. Όπως λέει, οι καθυστερήσεις στις παραδόσεις εμπορευμάτων στον Πειραιά και τα άλλα λιμάνια της Μεσογείου μπορεί να φθάσουν αθροιστικά στις 6 εβδομάδες, την ώρα που οι ναύλοι έχουν διπλασιαστεί. Σημειώνει επίσης ότι τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η ενεργειακή αγορά.

Η Αίγυπτος εξετάζει και το ενδεχόμενο εκφόρτωσης του πλοίου, εάν δεν αποδώσουν οι προσπάθειες ρυμούλκησης και αφαίρεσης χιλιάδων τόνων άμμου περιμετρικά του πλοίου. Ωστόσο πρόκειται για την έσχατη λύση καθώς πρόκειται για εξαιρετικά χρονοβόρα και επικίνδυνη διαδικασία.

Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, οι εργασίες του τριήμερου Athens Science Festival, το οποίο φέτος διεξάγεται διαδικτυακά και μεταδίδεται “ζωντανά” από την Τεχνόπολη. Αναλυτικά το πρόγραμμα και ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ομιλίες και τα επιτεύγματα των σύγχρονων ηρώων της επιστήμης, της τεχνολογίας και της καινοτομίας, στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr ..

Καιρός…

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική, με πιθανότητα τοπικών βροχών τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 19 βαθμούς Κελσίου.. 15 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα