back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Η ώρα είναι 8. Από τις τρεις τα ξημερώματα, έχει επιστρέψει η θερινή ώρα.

Στην επιχείρηση “Ελευθερία”, εντάσσονται από την ερχόμενη Πέμπτη δύο νέα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, στο Ελληνικό και το Περιστέρι.

Με μοχλό τους εμβολιασμούς και τα self test, τα οποία θα είναι υποχρεωτικά για συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών που συνδέονται με την επανεκκίνηση κάποιων δραστηριοτήτων και την εκπαίδευση, σχεδιάζει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ένα ελεγχόμενο οικονομικό και κοινωνικό άνοιγμα μέσα στον Απρίλιο. Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος: “θα επιχειρήσουμε ελεγχόμενο άνοιγμα από αρχές Απριλίου στη μέση εκπαίδευση και το λιανεμπόριο και από μέσα Απριλίου, στην εστίαση”.

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 728 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ενώ άλλοι 72 άνθρωποι υπέκυψαν σε επιπλοκές του κορωνοϊού. Στα 3.133 ανήλθαν τα νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 1.510 στην Αττική, 358 στη Θεσσαλονίκη και 152 στην Αχαΐα.

Παρατείνονται έως τις 5 Απριλίου οι περιορισμοί στις πτήσεις εσωτερικού σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Σε επιφυλακή οι αστυνομικές δυνάμεις στο προαναχωρησιακό κέντρο Κορίνθου, μετά τα επεισόδια με φωτιές που ξέσπασαν χθες, με αφορμή τον θάνατο 24χρονου μετανάστη, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός μέσα στη δομή. Τα αίτια του θανάτου του ερευνώνται. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Στην Ινδονησία, βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, σύμφωνα με εκτιμήσεις, σημειώθηκε έξω από εκκλησία εν ώρα θείας λειτουργίας, στην πόλη Μακασάρ. Σύμφωνα με την αστυνομία υπάρχουν τραυματίες. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή ενώ ζημιές έχουν υποστεί οχήματα που ήταν σταθμευμένα κοντά.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες ρυμούλκησης του γιγαντιαίου εμπορικού πλοίου που έχει προσαράξει στη διώρυγα του Σουέζ. Μέχρι χθες 321 εμπορικά πλοία παρέμεναν εγκλωβισμένα στις εισόδους της διώρυγας. Η κυβέρνηση της Αιγύπτου και ο Πρόεδρος της Διώρυγας, ευχαρίστησαν θερμά τις ΗΠΑ, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ελλάδα, χώρες που έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια, εάν ζητηθεί.

Τουλάχιστον 5.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε μια ροκ συναυλία που οργανώθηκε με την άδεια των αρχών στη Βαρκελώνη, σε μία προσπάθεια να διαπιστωθεί πώς μπορεί να επανεκκινήσουν οι ζωντανές μουσικές εκδηλώσεις στην Ισπανία. Όλοι οι θεατές είχαν κάνει rapid test και φορούσαν μάσκες, αλλά δεν ήταν υποχρεωμένοι να κρατούν αποστάσεις.

Συνεχίζεται και σήμερα για δεύτερη ημέρα το Athens Science Festival, που φέτος διεξάγεται διαδικτυακά και μεταδίδεται “ζωντανά” από την Τεχνόπολη. Αναλυτικά το πρόγραμμα και ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απολαύσετε τρεις μέρες επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας, στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr. ‘’Στην εποχή της πανδημίας μια νέα κατηγορία ηρώων, πρωτίστως από τον χώρο της επιστήμης ήρθε στο προσκήνιο” γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης. Όπως σημειώνει “Οι ήρωες αυτοί έχουν ως μοναδικές «υπερδυνάμεις» τη θέληση για προσφορά και την αίσθηση καθήκοντος απέναντι στον «άλλο». Αγωνίζονται καθημερινά υπό αντίξοες, πολλές φορές, συνθήκες, προκειμένου να πετύχουν το ακατόρθωτο: να διευρύνουν τα όρια της ανθρώπινης γνώσης και να δώσουν λύση εκεί που χρειάζεται’’ τονίζει ο κύριος Μπακογιάννης, απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους να γνωρίσουν τους ‘’ήρωες’’ του Athens Science Virtual Festival 2021.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις στην Αττική, κατά διαστήματα πιο πυκνές. Θερμοκρασία από 3 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα