back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Κ. Δέδες: Νομπελίστες και Ολυμπιονίκες μεταξύ των κορυφαίων ομιλητών στο Athens Science Festival

Διαβάστε επίσης

Επιστρέφει από σήμερα 27 Μαρτίου έως τις 29 Μαρτίου το Διαδικτυακό Athens Science Festival 2021: «Η εποχή των Ηρώων»

Το καθιερωμένο φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας θα αναδείξει σε ζωντανή πανελλήνια μετάδοση–από την Τεχνόπολη –τις σύγχρονες εξελίξεις στους τομείς της Επιστήμης, της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας, καθώς και τη σχέση μεταξύ Τέχνης και Επιστήμης.

Μέσα από συναρπαστικές live ομιλίες, εντυπωσιακά πειράματα, celebrity science και πολλές άλλες καινοτόμες ψηφιακές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, το μεγαλύτερο φεστιβάλ επιστήμης της χώρας θα παρουσιάσει τις πιο σύγχρονες εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας, της επιστήμης και της καινοτομίας.

Ο πρόεδρος της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, Κωνσταντίνος Δέδες, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην Μαρία Παύλου.  «Η εκδήλωση θα είναι προσβάσιμη σε όλον τον κόσμο, από όλη την Ελλάδα. Και ο καθένας θα μπορεί να παρακολουθήσει το πρόγραμμα του Φεστιβάλ όλη μέρα, χωρίς να χρειάζεται η φυσική παρουσία. Θα είναι 3 μέρες επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας με  50 κορυφαίους ομιλητές από 8 χώρες, 3 νομπελίστες, 100 πειράματα επίδειξης, celebrity science, chemistry shows,  ντοκιμαντέρ  και δωρεάν παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους»

Διακεκριμένοι επιστήμονες και διανοητές από όλο τον κόσμο θα θέσουν από την πλατφόρμα του φεστιβάλ πρωτότυπα ερωτήματα αναφορικά με την πρόοδο της τεχνολογίας, «φωτίζοντας» με τις ομιλίες τους το φετινό κοινό του φεστιβάλ.

«Πρόκειται για ανθρώπους με μια ευρεία γκάμα ιδιοτήτων που θα μπορέσουν να συνομιλήσουν μεταξύ τους, θέτοντας θέματα γύρω από το DNA και την επιστήμη, τη βιωσιμότητα του πλανήτη, την τεχνητή νοημοσύνη, την τέχνη και την επιστήμη. Έχουμε πάρα πολλούς, από την Ελλάδα, από το εξωτερικό. Έχουμε κατόχους Όσκαρ, κατόχους βραβείων BAFTA, Νομπελίστες, Ολυμπιονίκες, YouTubers» είπε ο κ Δέδες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απολαύσετε τρεις μέρες επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας, στην ιστοσελίδα του σταθμού μας: http://athina984.gr.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα