back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Η θερινή ώρα επιστρέφει σε λίγες ώρες… Στις τρεις τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών πρέπει να γυρίσουν μια ώρα μπροστά και να δείξουν 4.

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 728 διασωληνωμένους ασθενείς covid ανακοίνωσε το Σάββατο ο ΕΟΔΥ. 72 νέοι θάνατοι προστέθηκαν στη μαύρη λίστα των θυμάτων της πανδημίας. Στην Αττική, καταγράφηκαν τα 1510 από τα συνολικά 3133 νέα κρούσματα κορωνοϊου στη χώρα. Ανησυχητικά υψηλό παραμένει το ιικό φορτίο στην Αθήνα και τον Πειραιά.

Με όπλα τα self test ανίχνευσης κορωνοϊου που θα διανέμονται δωρεάν και με την επιτάχυνση των εμβολιασμών από τον Απρίλιο, η κυβέρνηση σχεδιάζει-όπως προκύπτει από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών – το σταδιακό άνοιγμα των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων πριν το Πάσχα. Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές του Υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου. Είπε μεταξύ άλλων: “Θα επιχειρήσουμε ελεγχόμενο άνοιγμα από αρχές Απριλίου στη μέση εκπαίδευση και το λιανεμπόριο και από μέσα Απριλίου στην εστίαση”.

Συναγερμός σήμανε στις αρχές, λίγο πριν τις εννέα το βράδυ του Σαββάτου, μετά από απειλητικό τηλεφώνημα για εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στην Κηφισιά. Μετά από ενδελεχή έλεγχο εντός και περιμετρικά της οικίας, έληξε ο συναγερμός καθώς διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα. Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΛΑΣ.

Επεισόδια σημειώθηκαν αργά το απόγευμα του Σαββάτου, στο προαναχωρησιακό κέντρο κράτησης Κορίνθου, όπου διαμένουν περίπου 700 μετανάστες. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ένας 24χρονος εντοπίστηκε νεκρός μέσα στη δομή. Στη συνέχεια μετανάστες έβαλαν πυρκαγιά, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές. Στο σημείο έσπευσαν οχήματα της πυροσβεστικής που έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο τις φλόγες. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή. Ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια θανάτου του 24χρονου μετανάστη.

Σε τακτικό ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τρία κακουργήματα που αφορούν σε αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης με θύματα ανήλικους παραπέμπεται ο τραυματιοφορέας του νοσοκομείου παίδων ‘’Αγία Σοφία’’, ο οποίος συνελήφθη μετά από το πέρας της διενέργειας της προκαταρκτικής έρευνας.

Άκαρπες παραμένουν οι προσπάθειες ρυμούλκησης του γιγαντιαίου εμπορικού πλοίου EVER GIVEN, μήκους 400ων μέτρων, πλάτους 59m και βάρους 200.000 τόνων, η προσάραξη του οποίου, καθιστά αδύνατη τη διέλευση της διώρυγας του ΣΟΥΕZ, με αποτέλεσμα 321 εμπορικά πλοία να παραμένουν εγκλωβισμένα στις εισόδους της διώρυγας και τη διεθνή ναυσιπλοΐα να καταγράφει απώλειες 9,6 δις δολάρια ανά ημέρα..

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου και ο Πρόεδρος της Διώρυγας, Οσάμα Ραμπία, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ευχαρίστησε θερμά τις ΗΠΑ, την Κίνα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ελλάδα, οι οποίες έσπευσαν να προσφέρουν -εάν ζητηθεί – βοήθεια στο μέγα εγχείρημα της διάνοιξης του περάσματος του Σουέζ. Η ελληνική ναυτιλία, κατέχει το 26,5% του παγκόσμιου στόλου τάνκερ και το 14,9 των φορτηγών πλοίων, γεγονός που την καθιστά περισσότερο εκτεθειμένη στις απώλειες που προκύπτουν από τις καθυστερήσεις των ναύλων..

Να μείνουμε στην Αίγυπτο, καθώς σύμφωνα με νεότερο απολογισμό στους 16 έφτασε ο αριθμός των θυμάτων από την κατάρρευση 10οροφου κτιρίου στο Κάιρο.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της Μιανμάρ σκότωσαν το Σάββατο δεκάδες ανθρώπους στην πιο αιματηρή ημέρα, μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα του Φεβρουαρίου. Τα Ηνωμένα Έθνη με ανακοίνωσή τους εξέφρασαν θλίψη και αποτροπιασμό για τους δεκάδες νεκρούς, μεταξύ τους πολλά παιδιά, κατά της επιχειρήσεις καταστολής του καθεστώτος εναντίον διαδηλωτών που μάχονται για τη δημοκρατία.

Έναντι 62 εκατομμυρίων δολαρίων πουλήθηκε ο μεγαλύτερος ζωγραφικός πίνακας του κόσμου. Ο βρετανός δημιουργός του έργου, Ζαχά Τζαφρί, θα διαθέσει τα έσοδα από την πώληση του στον αγώνα κατά του κορωνοϊού. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κοινωνικό, καλλιτεχνικό και φιλανθρωπικό έργο που έχει δημιουργηθεί ποτέ.

Καιρός…

Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές σήμεραστην Αττική, Θερμοκρασία από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου…. 9,2 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα