back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Δύσκολη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στη χώρα, αφού το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι βαρύ, όπως επεσήμαναν και οι ειδικοί κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τον κορονοϊό. Ωστόσο, άφησαν μια μικρή «χαραμάδα» αισιοδοξίας, επισημαίνοντας ότι βλέπουν για πρώτη φορά στοιχεία σταθεροποίησης.

Από τις αρχές Απριλίου, στη μάχη της πανδημίας μπαίνουν τα self test, τα οποία θα λειτουργήσουν συμπληρωματικά και παράλληλα με τις άλλες δράσεις για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού , όπως τα τυχαία rapid test και ο εμβολιασμός.

Την υποχρεωτική διεξαγωγή τακτικού τεστ αυτοδιάγνωσης για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού που σχετίζονται με την -ασφαλή- επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας, αλλά και των σχολείων ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ειδικότερα για τα σχολεία η κυβέρνηση πρόκειται να νομοθετήσει το υποχρεωτικό τεστ μία φορά την εβδομάδα για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Όπως επισήμανε ο κ. Κοντοζαμάνης “ένας στους τρεις φορείς του ιού δεν έχουν συμπτώματα, αλλά τον μεταδίδουν. Η τακτική εξέταση επιτρέπει τον εντοπισμό τους και τον έλεγχο της λοίμωξης.

Κάθε πολίτης θα δικαιούται ένα τεστ εβδομαδιαίως από το φαρμακείο ,για διάστημα δύο μηνών. Εξετάζεται να δοθεί προτεραιότητα στους οικονομικά ενεργούς πολίτες ,ηλικίας έως 67 ετών.

Σε περίπτωση θετικού τεστ, θα γίνεται δεύτερο σε δημόσια δομή, για επιβεβαίωση. Σύντομα θα ανακοινωθούν τα σχετικά πρωτόκολλα. Για τη δήλωση θετικού αποτελέσματος θα λειτουργήσει πλατφόρμα self testing.gov.gr.

Εντονες πολιτικές αντιδράσεις για τα self test .

«Την ώρα που υπάρχει ανοιχτός μειοδοτικός διαγωνισμός για την προμήθεια αυτοδιαγνωστικών τεστ, την ίδια ώρα, δυστυχώς κάποιοι, επιδίδονται σε ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό σε ψέματα και ανοησίες» δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

 

«Επιδημιολογικά αναποτελεσματική, αδιαφανή και σκανδαλώδη»,

χαρακτηρίζουν τη διάθεση των τεστ αυτοδιάγνωσης από τα φαρμακεία, 53 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,με ερώτηση τους στη Βουλή.

Βολές από Κίνημα Αλλαγής , ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 για τη διαγωνιστική διαδικασία.

 

Στο βαθύ κόκκινο εισέρχονται από σήμερα στις έξι το πρωί και οι περιφερειακές ενότητες Κοζάνης, Πέλλας, Γρεβενά,Κιλκίς και Βέροια.

 

Σε 1496 ανέρχονται τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο ,637 καταγράφονται στην Αττική και 167 στη Θεσσαλονίκη ,ενώ 53κατέληξαν .

Στους 707 έφτασαν χθες οι διασωληνωμένοι ,με τα Νοσοκομεία να δέχονται τεράστια πιέση.

“Οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλο το προσωπικό των δημοσίων, των στρατιωτικών και των ιδιωτικών κλινικών δίνουν καθημερινά, όλοι μαζί, τη μάχη τους ενάντια στην πανδημία και κρατούν το ΕΣΥ όρθιο” δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ,επισκεπτόμενος απόψε το στρατιωτικό Νοσοκομείο Ν.Ι.Μ.Τ.Σ το οποίο συνεφημερεύει με το Γενικό Νοσκομείο Αθηνών «Ιπποκράτειο» και με το Θεραπευτήριο «Ερρίκος Ντυνάν».

Οκ. Κικίλιας συναντήθηκε με τη διοίκηση του Νοσοκομείου και

συνομίλησε με το υγειονομικό προσωπικό και με ασθενείς που περίμεναν να εξεταστούν στην εφημερία.

 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να βοηθήσουν την Αίγυπτο για να αποκολληθεί το τεράστιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχει μπλοκάρει εδώ και τέσσερις ημέρες τη Διώρυγα του Σουέζ. Η Ουάσινγκτον προτίθεται να στείλει ομάδα ειδικών του Πολεμικού Ναυτικού, ανέφεραν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Εισαγγελέας στην Τουρκία ζητά την επιβολή φυλάκισης έως και τεσσάρων ετών σε τέσσερις συνεργάτες του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, επειδή «προσέβαλαν» τον Ταγίπ Ερντογάν, δημοσιεύοντας πέρυσι γελοιογραφία του, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu

 

Την ήττα με σκορ 76-71 γνώρισε ο Ολυμπιακός από τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και αποκλείστηκε από τα πλέι οφ της διοργάνωσης.

 

ΚΑΙΡΟΣ
Αίθριος, σήμερα ο καιρός στην Αττική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου

8 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα