back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Η Ελλάδα δίνει το παρόν στη σημερινή, ‘’Παγκόσμια ΩΡΑ της Γης’’. Για μια μισή ακόμη ώρα κλειστά θα παραμείνουν τα φώτα στα πλέον εμβληματικά κτίρια και τοπόσημα της χώρας, σε μια συμβολική κίνηση ευαισθητοποίησης για την υπερθέρμανση του πλανήτη. Ο Δήμος Αθηναίων για μια ακόμη χρονιά κατέβασε το διακόπτη, στο Δημαρχιακό Μέγαρο στην πλατεία Κοτζιά αλλά και την Τεχνόπολη.

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 728 διασωληνωμένους ασθενείς covid ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Μακραίνει η λίστα των θυμάτων της πανδημίας, με 72 νέους θανάτους.. Σταθερά πρώτη η Αττική, καταγράφει 1510 από τα συνολικά 3133 νέα, εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Ανησυχητικά υψηλό παραμένει το ιικό φορτίο στην πρωτεύουσα αλλά και στον Πειραιά.

Με όπλα τα self test ανίχνευσης κορωνοϊού που θα διανέμονται δωρεάν και με την επιτάχυνση των εμβολιασμών από τον Απρίλιο, η κυβέρνηση σχεδιάζει-όπως προκύπτει από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών – το σταδιακό άνοιγμα των κοινωνικών και οικονομικών δραστηριοτήτων πριν το Πάσχα. Μελετάται το σταδιακό άνοιγμα εντός του Απριλίου του λιανικού εμπορίου, της εκπαίδευσης, της εστίασης και των διαδημοτικών μετακινήσεων ανέφερε με συγκρατημένη αισιοδοξία ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ο οποίος μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Από την ίδια τηλεοπτική συχνότητα, ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης διαβεβαίωσε ότι κανένας εργαζόμενος δεν πρόκειται να μείνει ακάλυπτος, καθώς η στήριξή τους θα συνεχιστεί και τον Απρίλιο. Υπενθύμισε ότι από την αρχή της πανδημίας έχουν δοθεί 37 δισ ευρώ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα μαζικής κοινωνικής στήριξης που υπήρξε ποτέ, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Παρατείνονται έως τις 5 Απριλίου οι περιορισμοί στις πτήσεις εσωτερικού σύμφωνα με νέα ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Στους δρόμους και σήμερα εκατοντάδες γυναίκες στην Τουρκία που διαμαρτύρονται για την αποχώρηση της χώρας από τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για την προστασία των γυναικών από τη βία. Ανυποχώρητος ο Ταγίπ Ερντογάν. ‘’ΑΠΛΑ, βγήκαμε από τη Σύμβαση με τον ίδιο τρόπο που είχαμε υπογράψει. Δεν πρέπει να ψάχνει κανείς τίποτε περισσότερο” επανέλαβε κυνικά, την ώρα που σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 38% των γυναικών στην Τουρκία είναι θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Την επαναλειτουργία από το προσεχές φθινόπωρο των εμβληματικών ανθοπωλείων της Βουλής, επί της Βασιλίσσης Σοφίας, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε τακτικό ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για τρία κακουργήματα που αφορούν σε αδικήματα σεξουαλικής κακοποίησης με θύματα ανήλικους παραπέμπεται ο τραυματιοφορέας του νοσοκομείου παίδων ‘’Αγία Σοφία’’, ο οποίος συνελήφθη μετά από το πέρας της διενέργειας προκαταρκτικής έρευνας.

Διαδικτυακά – εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης – διεξάγεται φέτος το Athens Science Festival, από σήμερα έως και τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, με δωρεάν παρακολούθηση μέσω της ψηφιακής του πλατφόρμας www.athens-science-festival.gr.

Στην εποχή της πανδημίας Covid-19 μια νέα κατηγορία ηρώων, πρωτίστως από τον χώρο της επιστήμης ήρθε στο προσκήνιο. Οι ήρωες αυτοί έχουν ως μοναδικές «υπερδυνάμεις» τη θέληση για προσφορά και την αίσθηση καθήκοντος απέναντι στον «άλλο». Αγωνίζονται καθημερινά υπό αντίξοες πολλές φορές συνθήκες προκειμένου να πετύχουν το ακατόρθωτο: να διευρύνουν τα όρια της ανθρώπινης γνώσης και να δώσουν λύση εκεί που χρειάζεται. Έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους μας να γνωρίσουμε τους ‘’ήρωες’’ του Athens Science Virtual Festival 2021

Μία ώρα μπροστά πρέπει να γυρίσουν οι δείκτες των ρολογιών αύριο τα ξημερώματα για την αλλαγή της ώρας σε θερινή. Συγκεκριμένα, στις 3 οι δείκτες θα πρέπει να δείξουν 4.

Καιρός…

Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις, παροδικά πιο πυκνές, αύριο στην Αττική, Θερμοκρασία από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου.12,5 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα