back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

«Ο μαζικός εμβολιασμός θα είναι αυτός ο οποίος θα μας επιτρέψει να πάρουμε πίσω τον έλεγχο των ζωών μας», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο νέο MEGA εμβολιαστικό κέντρο, στο Περιστέρι, ενόψει της επικείμενης έναρξης λειτουργίας του την Πέμπτη 1η Απριλίου.

Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ μπαίνουν στη μάχη κατά της πανδημίας από τις αρχές Απριλίου με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια να τα χαρακτηρίζει ως συμπληρωματικό μέτρο στην προσπάθεια αναχαίτισης του κορωνοϊού.

Κατηγορηματικά αντίθετος στη διενέργεια των self tests στα φαρμακεία, λόγω επιδημιολογικών ζητημάτων που προκύπτουν καθώς και κινδύνων για τη Δημόσια Υγεία, δηλώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του. “Ως φαρμακοποιοί είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε την υγεία των ασθενών που επισκέπτονται τα φαρμακεία και έχουν την ανάγκη της μέγιστης προστασίας” αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Για απόπειρα διαστρέβλωσης της δήλωσής της κάνει λόγο η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από μια αναφορά της κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για την πανδημία. Η κυρία Παπαευαγγέλου τονίζει ότι αυτό που είπε και προκύπτει από την εμπειρία της και τα βιβλιογραφικά δεδομένα, είναι, ότι όσοι χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία, δεν βρίσκονται όλοι σε ΜΕΘ. Αυτό γινόταν πάντα κι αυτό γίνεται και θα γίνεται διεθνώς. Σε καμία περίπτωση -τονίζει- δεν αναφέρθηκε σε ασθενείς που δεν διασωληνώθηκαν, ενώ είχαν ανάγκη υποστήριξης της αναπνευστικής τους ανεπάρκειας, αφού είναι γνωστό ότι όταν υπάρχει ένδειξη, ο ασθενής διασωληνώνεται.

“Η Αθήνα γίνεται σημείο συνάντησης των επιστημών με την κοινωνία” είναι το μήνυμα που στέλνει ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή την έναρξη του Athens Science Festival, το οποίο μεταδίδεται διαδικτυακά, από σήμερα έως και τη Δευτέρα, από την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Το φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην «Εποχή των ηρώων», ανθρώπων της επιστήμης, της τεχνολογίας, της τέχνης, του αθλητισμού, που εν μέσω πανδημίας αγωνίζονται ο καθένας στον τομέα του για τη διεύρυνση της γνώσης και για καινοτόμες λύσεις. Αναλυτικά το πρόγραμμα και ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απολαύσετε τρεις μέρες επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας, στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr.

Χιλιάδες είναι οι συμμετοχές από πολίτες, φορείς και ιδρύματα στην Ελλάδα, που σκοπεύουν απόψε να ενώσουν τη «φωνή» τους με όλο τον κόσμο, σβήνοντας τα φώτα για μία ώρα, από τις 8 και μισή έως τις εννιάμιση, για να στείλουν ένα ηχηρό περιβαλλοντικό μήνυμα για τη φετινή Ώρα της Γης. Στη σημαντική πρωτοβουλία που έχει καθιερώσει το WWF, θα συμμετάσχουν φέτος μεταξύ άλλων η Ακρόπολη, ο Λευκός Πύργος, η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης καλεί τους κατοίκους της Αθήνας να σβήσουν τα φώτα για μία ώρα, ενώ και ο Δήμος συμμετέχει στην παγκόσμια δράση, σβήνοντας τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο στην Πλατεία Κοτζιά και την Τεχνόπολη. Στην Παγκόσμια Ημέρα της Γης θα συμμετάσχει και η Προεδρία της Δημοκρατίας σβήνοντας τα φώτα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Μία ώρα μπροστά πρέπει να γυρίσουν οι δείκτες των ρολογιών αύριο τα ξημερώματα για την αλλαγή της ώρας σε θερινή. Συγκεκριμένα, στις 3 οι δείκτες θα πρέπει να δείξουν 4.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα