back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ψήφισμα διαμαρτυρίας από 565 συμβολαιογράφους για την ηλεκτρονική δήλωση φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων

Διαβάστε επίσης

Πεντακόσιοι εξήντα πέντε συμβολαιογράφοι από όλη τη χώρα υπογράφουν το ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τους συναρμόδιους υπουργούς για το τεράστιο πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί με την απόφαση (Α.1031/2021) του διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. Γεώργιου Πιτσιλή σχετικά με την ηλεκτρονική δήλωση φορολογίας μεταβίβασης ακινήτων.

Η επιστολή-ψήφισμα απεστάλη στους υπουργούς Επικρατείας Γεώργιο Γεραπετρίτη και Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, στον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο και στον διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. κ. Πιτσιλή.

Παράλληλα, οι συμβολαιογράφοι διαμαρτύρονται «για την προχειρότητα και τον αιφνιδιαστικό τρόπο με τον οποίο επιχειρείται μία σημαντική αλλαγή στον τρόπο μεταβίβασης των ακινήτων».

Οι συμβολαιογράφοι που υπογράφουν το ψήφισμα ζητούν την τροποποίηση της επίμαχης απόφασης του κ. Πιτσιλή, ως προς το σκέλος εκείνο που αφορά τον υπολογισμό της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, ο οποίος κατά την άποψή τους, πρέπει να διενεργείται αυτόματα από την πλατφόρμα (αντίστοιχα η όμοια με τον ΕΝΦΙΑ) και τον έλεγχο και εκκαθάριση της δήλωσης ΦΜΑ αμέσως μετά την ηλεκτρονική υποβολή της και όχι μετά από 60 ημέρες.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα