back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Νέο πακέτο μέτρων στήριξης για τον Απρίλιο, ύψους 2 δισ. ευρώ, που αφορά στους κλάδους του λιανεμπορίου, της εστίασης, του αθλητισμού, του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών, αναμένεται να ανακοινωθεί, πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα, από τον Πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο, καθώς η έκρηξη της πανδημίας φαίνεται να καθυστερεί κι άλλο το άνοιγμα της αγοράς.

“Με την πανδημία ως έχει σήμερα προφανώς η αγορά δεν μπορεί να ανοίξει. Προσευχόμαστε όλοι και εργαζόμαστε για να μειωθούν τα κρούσματα. Θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα” δήλωσε στο Capital.gr, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Ανέφερε ότι το κύμα της πανδημίας που βιώνουμε σήμερα είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα των διαδηλώσεων, και κατηγόρησε για ανεύθυνη συμπεριφορά την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Για τις πληττόμενες επιχειρήσεις δήλωσε πως θα υπάρξουν μέτρα στήριξης και κατά τους πρώτους μήνες επανεκκίνησης της αγοράς.

Άνοιξε το πρωί η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 70-74 ετών, ενώ στις αρχές Απριλίου αναμένεται να ξεκινήσει και ο εμβολιασμός των πολιτών ηλικίας 65-69 ετών.

“Η κατάσταση που ζούμε τώρα οφείλεται κυρίως στην ενδοοικογενειακή διασπορά”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο Γιώργος Χειλάς, πνευμονολόγος, επιμελητής Α στο “Σωτηρία. Εκτίμησε ότι από τα μέσα Μαϊου στην πατρίδα μας, η εικόνα δεν θα έχει καμία σχέση με σήμερα. Το καλοκαίρι, όπως είπε, θα είναι πολύ κοντα στην πραγματικότητα, ενώ από τον Σεπτέμβριο θα είμαστε στην κανονικότητα.

Στο διεθνές μέτωπο του κορονοϊού, η Γερμανία θα ενισχύσει τους υγειονομικούς ελέγχους για τους ταξιδιώτες από τη Γαλλία, με “υποχρεωτικά τεστ” και “τυχαίους ελέγχους”, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος ΥΠΕΞ, Ζαν Ιβ Λε Ντριαν.

Εκκενώθηκε νωρίτερα το κτίριο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στο Μαρούσι, έπειτα από τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας. Αρμόδια κλιμάκια ελέγχουν τους χώρους του κτιρίου.

Ψηφιακά μπορούν πλέον οι πολίτες να υποβάλλουν αίτηση και να λαμβάνουν αντίγραφο ποινικου μητρώου γενικής χρήσης.

“Διαδρομές στην Ιστορία” ξεκινά ο Αθήνα 9.84, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα ο σταθμός της πόλης θα αφιερώνει μια ώρα του προγράμματός του σε ιστορικές διαδρομές, ξεφυλλίζοντας σελίδες από εκείνα τα γεγονότα, με τη συνδρομή ιστορικών, πανεπιστημιακών, πολιτικών και ανθρώπων του πολιτισμού. Αμέσως μετά το δελτίο ειδήσεων, θα μεταδοθεί το πρώτο από τα 10 αφιερώματα, που θα έχει στο επίκεντρο τη συμβολή της Φιλικής Εταιρίας και του Φιλελληνισμού στην ιδεολογική προπαρασκευή του Αγώνα, καθώς και την ηθική και υλική συμβολή του Κλήρου.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Συνεχίζονται για 4η μέρα οι προσπάθειες για να αποκολληθεί από το Διώρυγα του Σουέζ το τεράστιο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων μήκους 400 μέτρων, που έχει προσαράξει, κλείνοντας αυτήν την κρίσιμη δίοδο για την παγκόσμια εμπορική ναυσιπλοϊα. “Η ναυσιπλοΐα θα αποκατασταθεί μέσα σε 48 με 72 ώρες το πολύ”, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μοχάμπ Μαμίς, σύμβουλος του Αιγύπτιου προέδρου σε θέματα λιμένων.

Καιρός: Αίθριος ο καιρός, σήμερα, στην Αττική, με παροδικές νεφώσεις. Μέγιστη θερμοκρασία 14 βαθμοί Κελσίου – 13 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα