back to top
17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Γονείς ετοιμοπόλεμοι στον βωμό της COVID-19@Αθήνα 984:23/3/2021

Διαβάστε επίσης

Το χειρότερο συναίσθημα λένε,  είναι να χάνουν  οι γονείς πρώτοι τα παιδιά από τον κόσμο αυτό. Δεν υπάρχει λέει μεγαλύτερος θρήνος. Σκέψου εκείνους τους οικογενειάρχες (ανά χώρα) που έχουν δύο η και τρία παιδιά. Και η COVID-19 να στέλνει στον χάρο αδίστακτα το ένα τους παιδί. Σκέψου, εκείνες τις μητέρες, που πρέπει να βρουν το κουράγιο, να ζήσουν για τα άλλα δύο, να πρέπει να αντέξουν, να τα μεγαλώσουν, να τους δώσουν κουράγιο να τα αναστήσουν, να τους εξηγήσουν ότι η ζωή συνεχίζεται, ο πατέρας να συνεχίζει να δουλεύει, να πονάει φριχτά μέσα του και να τους χαμογελάει. Να τους πείσουν ότι ο χρόνος είναι ο μεγαλύτερος γιατρός. Και μετά θα έχει φύγει ο φονικός  ιός και θα χτίσουν την δική τους οικογένεια. Με ατυχίες, δυσκολίες αλλά και πολλές χαρές.  Αντί να σβήσουν εκείνη την στιγμή, που το χώμα σκεπάζει το ένα από τα παιδιά τους: εκείνες οι μητέρες, οι πατέρες θα μείνουν στυλοβάτες, για να ζήσουν τα δυο τους παιδιά εκείνο που με αγάπη έχτιζαν χρόνια εκείνοι. Η Ζωή με τους όρους της είναι εδώ 23 Μάρτιου του 2021 αυξήθηκαν επικίνδυνα μέχρις στιγμής σε 3.586, με 51 θανάτους και 669 διασωληνωμένους, τα  λόγια είναι περιττά. Ένα άρθρο αφιερωμένο σε όλο τον κόσμο, που εδώ και ένα χρόνο, με σκληρό, αδίστακτο, ρεαλισμό  πήρε για πάντα από τις οικογένειες τους τα παιδιά τους, παντοτινά.   

 Από την Ελένη Σούρδη

Η Μάνα και ο Πατέρας: τα αγρίμια, η φουρτούνα, οι αντάρτες , το νανούρισμα, το χαμόγελο. Η τεράστια αγκαλιά, στον χειρότερο Εφιάλτη τους, γίνονται μόνο :ΑΓΑΠΗ.

Ξέρω μια μητέρα που μπορεί να πνίξει τους πόθους της, για το παιδί και την οικογένεια της. Ξέρω μια μητέρα που για όσο χρειάστηκε, έμεινε μακριά από το σπλάχνο της. Επειδή δεν γινόταν αλλιώς, έφυγε στο εξωτερικό με καρκίνο σοβαρό, για να σωθεί και να γυρίσει κοντά του. Ενώ του είπε ότι πήρε από τη δουλειά στην Αμερική για ένα χρόνο. Και πίσω έμεινε ένας πατέρας  βράχος δυνατός. Για να μην του λείψει τίποτα. Η μητέρα επέστρεψε, γερή και δυνατή και όλοι είναι ακόμη ευτυχισμένοι μαζί. Είναι εκείνοι που ξέρουν να λένε σ’ αγαπώ  με τις πράξεις και ύστερα με τα χάδια τους. Μέχρι και σήμερα υπάρχουν γονείς,  άλλοι γιατροί, άλλες καθαρίστριες  και το αντίστροφο, σε καιρό Πανδημίας. Και όποτε τους παίρνει ο χρόνος και αν υπάρχει και τρίτο μεροκάματο, το κάνουν , για να ζει λίγο πιο χαρούμενο το παιδί τους, παρά πολύ λυπημένο. Υπάρχουν οικογένειες  που έχασαν  το παιδί τους από ναρκωτικά και συνεχίζουν να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους,  για το άλλο παιδί τους. Γνωρίζω οικογένειες που κάποια στιγμή αναρωτήθηκαν τι δεν κάνουν μέσα από κάποιες πράξεις τους και μετά από βαθιά επικοινωνία με το  παιδί τους, του ζήτησαν συγγνώμη.

Ξέρω μια άλλη μητέρα που είναι ιερόδουλη και ο γιος της σπουδάζει γιατρός στο Λονδίνο. Τελεία. Εκείνος μέχρι να αποφοιτήσει δεν θα το μάθει ποτέ, ύστερα θα συνεχίζει να καθαρίζει μόνο εταιρίες, όπως πριν. Ξέρω μια άλλη μάνα, που έχασε τον άντρα της τόσο νωρίς, όμως ποτέ δεν ξαναπαντρεύτηκε. Δεν έπαψε να τον αγαπάει και μίλαγε στα παιδιά για αυτόν, λες και υπήρχε. Έτσι κάπως μετριάστηκε η απουσία του πατέρα για εκείνα. Ξέρω μια μητέρα χωρισμένη, που δεν κατηγορεί τον πατέρα στο παιδί και το αντίστροφο, γιατί λατρεύουν το σπλάχνο τους, το αίμα τους, τον έρωτα αποφάσισαν,  να γεννήσουν. Ξέρω μια μάνα που ξέρει να θαυμάζει την κόρη της πια, όχι να την ζηλεύει. Ξέρω μια μάνα, που πάνω στην εγκυμοσύνη έχασε τα δίδυμα, το άντεξε. Τώρα είναι ξανά έγκυος.  Με το καλό! Ξέρω μια μητέρα που προτιμά, να μην αγοράσει παπούτσια, για να αγοράσει η κόρη της. Υπάρχει μια οικογένεια που γνωρίζει ότι ο γιος της είναι gay και τον αγαπάει διπλά, στο 2021, μπράβο επιτέλους. Πρόσφατα, μια φίλη έχασε την μητέρα της από τον φονικό ιό, την δεύτερη φορά που νόσησε δεν άντεξε, 68 ετών. Την είδα να κλαίει, αλλά όταν σταματάει τα δάκρυα, εκφράζει με τεράστια νηφαλιότητα:  «Τώρα πια πιστεύω στους αγγέλους, είναι μαζί μου». Την θαυμάζω! Υπάρχουν άνθρωποι σου δημιουργούν το συναίσθημα ότι δεν θα τους  χάσεις ποτέ και αυτό στην αρχή σε κάνει να νιώθεις άβολα. Αν σκεφτείς όμως, ότι με αυτή τη στάση τους, σου δημιουργούν την αίσθηση ότι θα είναι για πάντα μαζί σου και ας μην τους βλέπεις, είναι σοφό. Τα κρούσματα παιδιών από το τρίτο κύμα, φυσικά δεν έχει τις ίδιες αριθμητικές απώλειες, αλλά και όσοι δεν έχουμε παιδιά, είναι μαχαιριά στην καρδιά.

Η Αλήθεια πονάει, δεν μπορούμε να την αποφύγουμε, όσο και αν προσπαθήσουμε, έρχεται η στιγμή που η γροθιά θα είναι δυνατή στο στομάχι. Κουράγιο.

Υ.Γ: το σημερινό άρθρο βασίζεται σε αληθινές ιστορίες. Σας ευχαριστούμε για την συγκατάθεση (φίλων- οι από αποσπάσματα της γράφουσας από  περιοδικά που υπήρχε χρόνια συνεργασία). 

 

Χρήσιμες πρόσφατες πληροφορίες.

-Ένα 14χρονο αγόρι πέθανε τελικά, ενώ 13 βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον επικεφαλής ερευνητή Σίλου Τόνγκ, διευθυντή του Τμήματος Κλινικής Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής του Παιδιατρικού Κέντρου της Σαγκάης. Πάνω από το 60% των 125 παιδιών που αρρώστησαν σοβαρά ήταν ηλικίας κάτω των πέντε ετών, ενώ τα 40 ήσαν κάτω των 12 μηνών.

– «Ουσιαστικά, αυτό που δείχνει η νέα μελέτη είναι ότι τα νοσοκομεία θα πρέπει να προετοιμάζονται για μερικούς παιδιατρικούς ασθενείς, επειδή δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τελείως τα παιδιά. Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι τα παιδιά μολύνονται από τον ιό εξίσου με τους ενήλικες, αν και πολύ λιγότερο σοβαρά, όμως υπάρχει μία μειονότητα παιδιών που θα απαιτήσουν πιο επιθετική θεραπεία», δήλωσε ο δρ Σρίνιβας Μάρθι, αναπληρωτής καθηγητής Παιδιατρικής του καναδικού πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας.

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Παιδιατρικής Αντρέα Κρουζ, του Ιατρικού Κολλεγίου Baylor του Τέξας, η οποία σχολίασε την κινεζική έρευνα στο «Pediatrics», ανέφερε ότι τα μωρά και τα νήπια πιθανώς αρρωσταίνουν σοβαρότερα επειδή «δεν έχουν εκτεθεί σε ιούς πριν και συνεπώς δεν μπορούν να έχουν μία αποτελεσματική ανοσολογική αντίδραση».

Τέλος: οι επιστήμονες υποπτεύονται ότι, λόγω των ελάχιστων διαγνωστικών τεστ που γίνονται στα παιδιά συγκριτικά με τους μεγάλους, έχει υποτιμηθεί η εξάπλωση του κορονοϊού σε αυτά.

 

Υ.Γ: φωτογραφία από το ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα