back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σφοδρές αντιδράσεις στο δημοτικό συμβούλιο για το νομοσχέδιο Βορίδη

Διαβάστε επίσης

Την έντονη αντίθεσή τους στον προωθούμενο από την κυβέρνηση νέο εκλογικό νόμο στην τοπική αυτοδιοίκηση, ο οποίος -μεταξύ άλλων- περιορίζει τον αριθμό των δημοτικών συμβούλων, εξέφρασαν οι επικεφαλής τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων στην συνεδρίαση του Σώματος που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ζήτησαν μάλιστα το επίμαχο νομοσχέδιο να συζητηθεί ως θέμα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε αντιδημοκρατική κατεύθυνση το νομοσχέδιο, Νάσος Ηλιόπουλος- Ανοιχτή Πόλη

Να συζητηθεί ως ξεχωριστό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο το ζήτημα του νέου νόμου για την τοπική αυτοδιοίκηση, του νόμου που έρχεται να καταργήσει την απλή αναολογική. Είναι έναν νομοσχέδιο που έρχεται να χτυπήσει τον πλουραλισμό, έρχεται να δώσεις ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα στην συγκεντροποίηση εξουσιών μέσα στην τοπική αυτοδιοίκηση χωρίς την ίδια στιγμή να μεταφέρει πόρους και αρμοδιότητες από την κεντρική σκηνή στην τοπική διοίκηση. Έρχεται να μειώσει τους δημοτικούς συμβούλους, το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας θα έχει 8 λιγότερους δημοτικούς συμβούλους. Και αυτό σαν μια ψηφίδα σε ένα συνολικότερο μωσαϊκό, σε μία αντιδημοκρατική κατεύθυνση. Το δημοτικό συμβούλιο του πρώτου δήμου της χώρας θα έπρεπε να τοποθετηθεί για αυτό το ζήτημα».

Απαξιώνεται η τοπική αυτοδιοίκηση, Παύλος Γερουλάνος- Αθήνα Είσαι Εσύ

«Υποστηρίζω απόλυτα την πρόταση του κ. Ηλιόπουλου να γίνει μία συζήτηση για το νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο αυτό εγείρει πολλά θέματα, θέτει θέματα νοοτροπίας που δεν πρέπει να αφήσουμε. Δεν πρέπει να το δούμε κομματικά. Αυτό το νομοσχέδιο απαξιώνει την τοπική αυτοδιοίκηση και τις δημοτικές δομές και θα ήταν σημαντικό να υπάρχει μία ενιαία έκφραση του δημοτικού συμβουλίου».

Θέλουν να σωπάσουν φωνές, Βασίλης Καπερνάρος- Αθήνα το Σπίτι Μας

«Πάντα έλεγα ότι η κεντρική πολιτική σκηνή θέλει σε κατάσταση υποτέλειας τον ΔΑ διότι είναι το Δημοτικό Συμβούλιο της πρωτεύουσας της χώρας και δεν πρέπει να έχει φωνή και δυνατότητα επηρεασμού. Θέλουν να κλείσουν στόματα, να σωπάσουν φωνές. Θέλουν να μην υπάρχουμε. Σκοπός είναι ο περιορισμός των δημοτικών συμβούλων και κυρίως αυτών που είναι ανεξάρτητοι».

Στόχος είναι οι δυνάμεις της Αριστεράς, Πέτρος Κωνσταντίνου- Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας

«Ο εκλογικός νόμος πρέπει να έρθει στην ημερήσια διάταξη. Στόχος είναι οι δυνάμεις της Αριστεράς, είναι οφθαλμοφανές από τις μεθοδεύσεις».

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα