back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αρχές του επόμενου έτους τα πρώτα εργοτάξια της γραμμής του Μετρό Άλσος Βεΐκου-Γουδή

Διαβάστε επίσης

Στις αρχές του επόμενου έτους αναμένεται να στηθούν τα πρώτα εργοτάξια για την κατασκευή της νέας γραμμής μετρό Άλσος Βεΐκου – Γουδή, προανήγγειλε την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΑΒΑΞ Κωνσταντίνος Μιτζάλης, στη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου.

Τα πρώτα εργοτάξια θα εγκατασταθούν στους σταθμούς Βεΐκου και Κατεχάκη, σημεία από τα οποία θα ξεκινήσουν οι δύο μετροπόντικες, εξήγησε ο επικεφαλής του Ομίλου ΑΒΑΞ, ο οποίος επανέλαβε ότι το καλοκαίρι του 2022 θα ολοκληρωθεί η γραμμή μέχρι τον Πειραιά.

Σε ό,τι αφορά τη νέα γραμμή αναμένεται εντός του Μαρτίου η αποστολή του φακέλου στο Ελεγκτικό Συνέδριο και μετά την έγκρισή του η κατάθεσή του στη Βουλή για κύρωση. Θα ακολουθήσουν μελέτες, παραλαβή των πρώτων σταθμών από το Αττικό Μετρό στα τέλη του 2021, ενώ η έναρξη εργασιών τοποθετείται στις αρχές του 2022.

Ο όμιλος ΑΒΑΞ διεκδικεί συμμετοχή στην ανάπλαση του Ελληνικού, σε επίπεδο οικιστικών έργων, εκτιμώντας ότι το φορολογικό πλαίσιο θα ευνοήσει την ανάπτυξη του τομέα. Ο όμιλος σχεδιάζει την κατασκευή δύο ακόμη οικιστικών έργων, στο Ελληνικό, κοντά στον σταθμό του μετρό, αλλά και στις Καλύβες Χανίων.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα