back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η μουσική ταξίδια κατεργάζεται@Αθήνα9.84

Διαβάστε επίσης

«Κρουαζιέρα θα σε πάω»:όμως στις Σπέτσες, όχι Μύκονο και Σαντορίνη

Από την: Ελένη Σούρδη

Το μαύρο και το άσπρο της ζωής. Το καλό και το κακό. Πόσο γλυκόπικρη είναι η ελευθερία. Το τραγουδάνε τα «κύκνεια άσματα» του πάθους, το επιβεβαιώνουν οι ποιητές μας και αν ακόμα αγάπη μου, δεν έχεις πεισθεί, υπάρχει πιο τρανή απόδειξη απ’ τον Τρωικό Πόλεμο;

Είναι η μέρα και η νύχτα της καρδιάς μου. Είναι η μέρα και η νύχτα της ψυχής μου. Έχει συμβεί μέσα μου κάτι παρόμοιο όπως και στον  Οβελίξ… που είχε πέσει μικρός, μέσα στη χύτρα με το μαγικό φίλτρο.Εμείς έχουμε  πέσει μικροί μέσα σε μια θάλασσα από τραγούδια και ποιήματα.  Οι επιδράσεις τους καταλυτικές στις στιγμές μας, στις αναμνήσεις μας. Ερωτευτήκαμε, τη μουσική, τα τραγούδια, τους στίχους, τους ποιητές, τον ήλιο, τη θάλασσα, τις βουτιές μας στα ταξίδια των στίχων, τους φίλους, τις εποχές (την άνοιξη- το καλοκαίρι), τα χρώματα της ανατολής και του δειλινού, γεμάτες νότες, ερμηνείες, χαμόγελα από χαρούμενες παρέες, ανέμελες και το κυριότερο «ελεύθερες», τα όνειρα μας. Η επίδραση όλων των ανέμελων στιγμών, χωρίς μάσκες και αποστάσεις. Που μαζευόμασταν γύρω από μια φωτιά με το κασετόφωνο ή τις κιθάρες μας και οι βουτιές για νυχτερινό μπάνιο στα γαλάζια νερά, την ώρα, που έπεφτε το φως του ήλιου και έμοιαζαν πύρινες – μαγικές, τώρα  είναι πάντα μαζί μας. Στις μαύρες νύχτες και στιγμές της Πανδημίας, ζωντανεύουν μέσα μας και γεμίζουν τις ζωές μας με ελπίδα. Ότι μετά τον χειμώνα, έρχεται όντως η άνοιξη και μετά το καλοκαίρι. Να ξεχυθούμε στις συναυλίες της Αθήνας μας, να στηθούμε στις ουρές να πάρουμε το βαπόρι, που θα μας πάει στο νησί που λατρεύουμε. Οι πιο εσώψυχες πνευματικές κραυγές μας για να ζήσουμε όλα τα όμορφα, να γευτούμε το ζενίθ της χαράς και των εκδρομών, τις βόλτες στα πάρκα μας, εξαρτάται από τον ίδιο μας τον εαυτό: άλλοι δεν άντεξαν και έφυγαν για πάντα μακριά μας. Αυτό το τρίτο μεγάλο φονικό κύμα ενός ιού, θα το ξορκίσουμε αφού με επιμονή θα τηρούμε τα μέτρα ασφαλείας: μάσκες (διπλές), αποστάσεις, γάντια, αντισηπτικά, όμως ΌΛΟΙ μας. Θα είναι μεγάλο κρίμα για λίγους αντιρρησίες, να μην ανταμώσουμε φέτος στα λιμάνια μας, στις ομορφιές της Ελλάδας μας. Η «κορύφωση» είναι η στιγμή του τέλους. Ο άνθρωπος παραμένει ζωντανός, άμα κάνει όνειρα. Γιατί είναι τόσο δυνατό να μπορείς να ερωτεύεσαι τα όνειρα σου. Περνάμε δύσκολες εξετάσεις, ας μην μείνουμε μετεξεταστέοι, θα είναι κρίμα και άδικο για όλους μας. Ας καταφέρουμε να γίνουμε μια γροθιά, για να ζήσουμε ξανά τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες μας.

ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ: το ξόρκι για τα δεινά που μας μαστίζουν τη ζωή. Γιατί μπορεί να νικάει, όποιον και ότι, προσπαθεί να  δηλητηριάσει το καθετί που ομορφαίνει τις στιγμές που ανασαίνουμε και ποθούμε για ένα καλύτερο αύριο (βλέπε, νιώσε την φονική Πανδημία).

 

Ας νικήσουν τα όνειρα μας. Δεν υπάρχει δεν μπορώ, υπάρχει δεν θέλω. Και εμείς θέλουμε να ανταμώσουμε, σε βουνά, σε νησιά και να ταξιδέψουμε σε όλο τον κόσμο. Να χορέψουμε, να ανακαλύψουμε νέες μουσικές και φίλους- χωρίς μάσκες, καλή μας αντάμωση.

Φωτογραφικό υλικό και πνευματικά δικαιώματα, από το προσωπικό δημοσιογραφικό αρχείο της δημοσιογράφου – Ραδιοφωνικής Παραγωγού:Ελένης Σούρδη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα