back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τον γύρο του κόσμου κάνουν τα «πάρκα τσέπης» της Αθήνας μέσω Reuters

Διαβάστε επίσης

Τα πάρκα τσέπης που έχουν αγκαλιαστεί από τους Αθηναίους κάνουν τώρα το γύρο του κόσμου.

Ο Δήμος της Αθήνας έχει ήδη δημιουργήσει τρία πάρκα τσέπης στην Κυψέλη, τον Κολωνό και το Παγκράτι, δίνοντας «ανάσα» δροσιάς, αλλά και χρώμα σε τρεις πυκνοδομημένες περιοχές που στερούνται του πράσινου ελεύθερου χώρου.

Αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς ο προγραμματισμός της Δημοτικής Αρχής προβλέπει τη δημιουργία περισσότερων πρότυπων πάρκων στις γειτονιές και το κέντρο της πόλης, ώστε να αναγεννηθούν χώροι που έχουν αφεθεί εδώ και πολλά χρόνια στην τύχη τους.

Το Reuters εντόπισε τα «πάρκα τσέπης» της Αθήνας και έκανε εκτενές ρεπορτάζ, στο οποίο χαρακτηριστικά αναφέρει ότι «μικρά οικόπεδα που κάποτε ήταν γεμάτα σκουπίδια και άναρχη βλάστηση μεταμορφώνονται σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η χρόνια ρύπανση».

Με δήλωση του που φιλοξενείται στο αφιέρωμα του Reuters ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τονίζει πως η δημιουργία των πάρκων τσέπης «Έχει να κάνει με τη δημιουργία χώρων πρασίνου, τη μείωση των θερμοκρασιών, την παροχή ποιότητας ζωής και τη δημιουργία νέων σημείων αναφοράς εντός της πόλης».

Το δημοσίευμα εστιάζει και στην πηγή του προβλήματος που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα, με την «… πληθυσμιακή έκρηξη που υπήρξε τις δεκαετίες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν η μετανάστευση από αγροτικές περιοχές πυροδότησε την άναρχη δόμηση».

Από το αφιέρωμα του πρακτορείου ειδήσεων δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα σιντριβάνια της πρωτεύουσας, τα οποία μετά από πολλά χρόνια επισκευάζονται, «συμβάλλοντας στη μείωση της θερμοκρασίας, καθώς και στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα