back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Delivery λαγάνας λόγω του μέτρου της χιλιομετρικής απόστασης – Τι λένε οι αρτοποιοί

Διαβάστε επίσης

Η μεγάλη ανησυχία των αρτοποιών, ενόψει της Καθαράς Δευτέρας, της καθιερωμένης ημέρας που το σαρακοστιανό τραπέζι συνοδεύεται από την παραδοσιακή λαγάνα, είναι το μέτρο της χιλιομετρικής απόστασης (των 2 χιλιομέτρων) από την οικία των πολιτών για αγορές. Πολλοί φούρνοι θα χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά μέχρι και τη μέθοδο του ντελίβερι για παραγγελίες, προκειμένου να ξεπεράσουν το πρόβλημα.

Οι περισσότεροι αρτοποιοί εκτιμούν ότι τα μεγάλα περιφερειακά αρτοποιεία θα υποστούν μεγάλη πτώση σε τζίρο, καθώς τα αυστηρά μέτρα για τον κορονοϊό δεν επιτρέπουν πλέον τις μετακινήσεις του κόσμου πέραν των 2 χιλιομέτρων. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος που ξεχύνονταν κάθε χρόνο -τέτοια μέρα – στην εξοχή ή στα εξοχικά τους, για το πέταγμα του χαρταετού, είναι φέτος αναγκασμένος να μείνει μέσα στο σπίτι.

« Αυτός ο κόσμος είναι που μας επισκέπτεται τέτοιες μέρες από διάφορες περιοχές για την ποιότητα της λαγάνας μας. Φέτος κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό λόγω των μέτρων», δηλώνει στον Αθήνα 9.84 ο Νίκος Παυλόπουλος, ο οποίος διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια αρτοποιείο στο Μοσχάτο.

Οι εκτιμήσεις του κ. Παυλόπουλου, αλλά και άλλων συναδέλφων του, είναι ότι τα αρτοποιεία σε περιφερειακά σημεία, όπως στα Μεσόγεια, στη Βάρη, στη Βούλα κ.α, αναμένεται να υποστούν οικονομική καθίζηση λόγω των μέτρων. Ενδεχομένως, όπως υποστηρίζουν, το πιθανότερο σενάριο είναι να δουλέψουν μόνο τα συνοικιακά αρτοποιεία από τους ανθρώπους της γειτονιάς που θα ψωνίσουν αναγκαστικά από μικρά καταστήματα την παραδοσιακή λαγάνα».

Σε γενικές γραμμές η παραδοσιακή λαγάνα κυμαίνεται φέτος, κατά μέσο όρο, στα 3 ευρώ το τεμάχιο, δηλαδή περίπου στα ίδια περυσινά επίπεδα. Υπάρχουν φυσικά και ακριβότερες λαγάνες, ανάλογα με τα επί πλέον υλικά ( ντομάτα, τυρί, ελιές). Τέλος, οι αρτοποιοί μας είπαν ότι στην αγορά μπορεί κάποιος να βρει χαμηλότερες τιμές στην λαγάνα, αλλά ωστόσο πρόκειται για «κομμάτια» με λιγότερο βάρος.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα