back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δ. Αναγνωστόπουλος: Τα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, σύντομα, θα γίνουν τέσσερα. Όσο περισσότερα εμβόλια διαθέτουμε, τόσο περισσότεροι εμβολιασμοί θα γίνονται

Διαβάστε επίσης

 

«Μέχρι το τέλος Απριλίου θα έχουν γίνει 2.5 εκατομμύρια εμβολιασμοί, εφόσον τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και υπάρξουν οι απαραίτητες ποσότητες εμβολίων» είπε ο ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, στον Αθήνα 9. 84 και στον Γιάννη Παπαγεωργίου.

Όπως πρόσθεσε «τα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, σύντομα, θα γίνουν τέσσερα» επισημαίνοντας ότι «όσα περισσότερα διαθέσιμα εμβόλια έχουμε, που προς το παρόν προέρχονται από τρείς εταιρίες, τόσο περισσότεροι εμβολιασμοί θα γίνονται.»

Σε σχέση με τον προγραμματισμό της όλης διαδικασίας, εκτίμησε ότι προχωρά πολύ καλά επειδή είναι σωστά οργανωμένη, όπως φαίνεται και από τη συμμετοχή, αναφέροντας ότι «έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί 1.150.000 εμβολιασμοί, ενώ 750.000 συμπολίτες μας έχουν ήδη κάνει την πρώτη δόση. Ενδεικτικά, οι ηλικίες άνω των 85 ετών έχουν εμβολιαστεί σε ποσοστό 57%, οι ηλικίες 80-84 σε ποσοστό 58%, ενώ οι εμβολιασμοί για τις ηλικίες από 75 έως 79 ετών έχουν φτάσει σε ποσοστό άνω του 75%»

Για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού ο κ Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος υπογράμμισε πως το διαθέτουμε με τη μορφή ιατρικής βεβαίωσης, την οποία μπορεί να λάβει σε ηλεκτρονική μορφή όποιος έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία και των δύο δόσεων του εμβολίου. «Ό,τι αποφασιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είμαστε έτοιμοι να το εφαρμόσουμε, επειδή έχουμε αναπτύξει την ψηφιακή τεχνολογία που χρειάζεται. Άλλωστε, όσοι έχουν κλείσει ραντεβού για αργότερα, αλλά θέλουν να εμβολιαστούν νωρίτερα, μπορούν να αναζητήσουν νέο ραντεβού στο φαρμακείο, εφόσον υπάρχει, ή μέσω της ειδικής πλατφόρμας emvolio.gov.gr»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα