back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Δύο ιδιωτικές Κλινικές παραχωρούνται στο Ε.Σ.Υ. για τη νοσηλεία περιστατικών Covid στην Αττική, όπως ανακοίνωσε ο υπ υγείας Βασίλης Κικίλιας με σκοπό να αποφορτιστεί το σύστημα υγείας καθώς η πληρότητα των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας φτάνει στο 90%.

Έτσι από μεθαύριο Πέμπτη το Ιατρικό Περιστερίου και η ιδιωτική κλινική ΛΗΤΩ θα δέχονται ασθενείς με covid με την πλήρη στελέχωσή το ιατρονοσηλευτικό, διοικητικό και πάσης φύσεως προσωπικό που ήδη υπηρετεί.

Υλοποιούμε, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, τώρα που η Αττική δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση από την αρχή της πανδημίας, δήλωσε ο υπουργός.

1.165 τα νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 556 στην Αττική και τα 108 στη Θεσσαλονίκη. 39 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Στους 477 οι διασωληνωμένοι ασθενείς.

Το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται πλέον σε όλες τις ηλικίες σύμφωνα με την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ξεκαθάρισε ότι «εάν μια εταιρεία δεν παραδίδει, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε εξαγωγές» και πρόσθεσε ότι η AstraZeneca έχει παραδώσει στην Ιταλία λιγότερο από το 10% της σύμβασης για το πρώτο τρίμηνο.

Σε σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας από τις 22 Μαρτίου και με προτεραιότητα στο λιανεμπόριο προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα και με τις χθεσινές δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σταικούρα. Στη μία μετά το μεσημέρι θα γίνει δεκτός από την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου προκειμένου να την ενημερώσει σχετικά.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να προηγηθεί το άνοιγμα υπηρεσιών όπως κομμωτήρια και ινστιτούτα αισθητικής στις 16 Μαρτίου. Το επόμενο βήμα θα γίνει στο δεύτερο 15νθημερο του Απριλίου με την επαναλειτουργία της εστίασης αλλά αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους.

Θα εφαρμόσουμε όλα τα μέτρα προστασίας για να μη διακινδυνέψουμε τη δημόσια υγεία. Έχουμε ξεπεράσει τις αντοχές μας. Η εφαρμογή του άνοιξε- κλείσε κατέστρεψε αρκετές επιχειρήσεις, δήλωσε στον Αθήνα 984 ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Μάκης Σαββίδης.

Πλησιάζουν τα 118 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ οι θάνατοι ξεπέρασαν τα 2,5 εκατομμύρια. Την ίδια ώρα, στις ΗΠΑ οι εμβολιασμένοι κατά της Covid 19 μπορούν πλέον να συναντούν άλλους που έχουν επίσης εμβολιαστεί χωρίς μάσκες σε εσωτερικούς χώρους σύμφωνα με τη σύσταση των Κέντρων Ελέγχων και Πρόληψης Ασθενειών.

Περίπου ο ένας στους τρεις από τους ανθρώπους που υποφέρουν για αρκετούς μήνες από επίμονα συμπτώματα της λεγόμενης «μακράς Covid-19» ξεκίνησαν με ασυμπτωματική λοίμωξη, σύμφωνα με νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Την άμεση θέση σε διαθεσιμότητα όλων των εμπλεκομένων αστυνομικών οργάνων σε όσα έγιναν την περασμένη Κυριακή στη Νέα Σμύρνη ως ελάχιστη ένδειξη της μηδενικής ανοχής της Πολιτείας σε τέτοιου είδους φαινόμενα και της πρόληψης παρόμοιων συμπεριφορών στο μέλλον, ζητά η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που έχει υποβάλει και μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία της Αθήνας.

Χθες για τα επεισόδια υπήρξε και εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης αξιόποινων πράξεων από αστυνομικούς.

Την Παρασκευή στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, για τα περιστατικά αστυνομικής βίας.

Στη Δικαιοσύνη παραπέμπονται οι 11 συλληφθέντες μεταξύ των κατηγορουμένων και ο νεαρός που καταγράφεται στο βίντεο να ξυλοκοπείται από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ.

Εν τω μεταξύ σε οκτώ προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία χθες βράδυ στα επεισόδια που σημειώθηκαν στην οδό Πανόρμου. Σύμφωνα με την αστυνομία περίπου 100 άτομα, πέταξαν αντικείμενα σε αστυνομικούς, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην αστυνομική βία την Κυριακή στη Νέα Σμύρνη. Οι αστυνομικοί απάντησαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Στην ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ αναφέρει ότι ένας αστυνομικός τραυματίστηκε. Ταυτόχρονα βίντεο που υπάρχει στο διαδίκτυο δείχνει αστυνομικούς της ομάδας δράσης να προκαλούν φθορές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Επιμένει η Τουρκία , στην αποστρατιωτικοποίηση ελληνικών νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Το Υπουργείο Άμυνας του Τουρκίας μέσω του εκπροσώπου του, στοχοποιεί αυτή τη φορά το Καστελόριζο. Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Anadolu, ο ταγματάρχης Pinar Kara, αναφέρει πως η Ελλάδα έχει πολεμικά πλοία στα αποστρατικοποιημένα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έχει στείλει επιθετικά σκάφη στο Καστελλόριζο, δίπλα στις ακτές της Τουρκίας ενώ τονίζει ότι παρόλες τις θετικές και εποικοδομητικές προσπάθειες της Τουρκίας, η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλητικές άνομες ενέργειές της. Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου παρέπεμψαν στη δήλωση του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου πως…. «Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται.

Από σήμερα, οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να χορηγήσουν εκ νέου βεβαιώσεις κίνησης στους εργαζόμενους για την εκτέλεση της εργασίας τους, οι οποίες μπορούν να έχουν ισχύ έως 14 ημέρες.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 18 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα