back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στους δρόμους τα συνδικάτα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Διαβάστε επίσης

Με στάσεις εργασίας και συγκεντρώσεις τιμούν τα συνδικάτα την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διεκδικώντας την άμεση λήψη μέτρων για την ενίσχυση της απασχόλησης, την βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την προστασία της υγείας και της αξιοπρέπειας των γυναικών από κάθε είδους κακοποιητικές συμπεριφορές.

Η ΑΔΕΔΥ, προχωρά σε Πανελλαδική στάση εργασίας στον Δημόσιο τομέα από τις 12:00 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου. Παράλληλα, καλεί σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 13:00.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, εξήγγειλε συμβολική 3ωρη στάση εργασίας (από τις 12.00 έως τις 15:00), προκειμένου να διευκολύνει τη συμμετοχή των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα στις συγκεντρώσεις.

Το ΠΑΜΕ, καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση που διοργανώνει στις 17.30, στα Προπύλαια.

Εντωμεταξύ, η ΓΣΕΕ με ανακοίνωση της, ζητάει:

Την ενίσχυση των Επιθεωρήσεων Εργασίας και την δημιουργία Γραφείων Ισότητας μέσα σε αυτές, σε ολόκληρη τη χώρα και

την άμεση κύρωση, συνοδευόμενη από τα κατάλληλα εφαρμοστικά μέτρα της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για “την εξάλειψη της Βίας και της Παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας”.

Η Συνομοσπονδία Εργατών, ενημερώνει ότι για την πληροφόρηση και παροχή στήριξης, οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

• Στο Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ http://www.kepea.gr

• Στο Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης & Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ https://www.inegsee.gr/diktio-ipiresion-pliroforisis-simvouleftikis-ergazomenon-anergon/ και

•στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

είναι στη διάθεση των εργαζομένων για την υποβολή καταγγελιών ή την παρακολούθηση καταγγελιών στο Σ.ΕΠ.Ε. και τον Συνήγορο του Πολίτη που αφορούν ζητήματα παράνομων διακρίσεων, βίας και παρενόχλησης στην εργασία.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα