back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Ρέα Γαλανάκη στον Αθήνα 9.84 για την Ημέρα της Γυναίκας

Διαβάστε επίσης

H προσφορά της γυναίκας, πολυσήμαντη και πολυδιάσταση, όπως και οι ρόλοι που καλείται να διαδραματίσει καθημερινά προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στις δικές της ανάγκες, στις ανάγκες της εργασίας και της οικογένειάς της. Στη σύγχρονη εποχή, η γυναίκα μάχεται, διαπρέπει στην κοινωνική ”σκακιέρα”, βάζει στόχους και κυρίως δεν σταματά να ονειρεύεται.

Ο Αθήνα 9. 84, ο σταθμός της πόλης, σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αφιερώνει ολόκληρο το πρόγραμμά του στις γυναίκες που εξακολουθούν να αγωνίζονται για την εξάλειψη των διακρίσεων, την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων τους και για την κατάκτηση της ουσιαστικής ισότητας.

Στον Αθήνα 9.84, στην εκπομπή «Πλοίο τράκαρε με τρένο» και στον Μιχάλη Λεάνη, μίλησε η συγγραφέας, Ρέα Γαλανάκη. «Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, είναι μια πολύ σημαντική ημέρα. Πέρα όμως από μια ημέρα πανηγυρισμών, όπως κάθε επέτειος, κρύβει και μία μαύρη πλευρά με αγώνες, με θανάτους και τιμωρίες ώστε να φτάσει να είναι γιορτή στο όνομα της γυναίκας. Έχει χυθεί δάκρυ και αίμα για να μπορέσει να στηθεί μία επέτειος και χαίρομαι πάρα πολύ που υπάρχει.

Όταν λέω ”γυναίκα” δεν εννοώ την κάθε γυναίκα καθώς σκέφτομαι, για παράδειγμα, πόσες άθλιες βασίλισσες έχουν υπάρξει στο Βυζάντιο, στην Αγγλία ή και αλλού.

Σκέφτομαι, επίσης, πόσες γυναίκες έχουν ενταχθεί στα φασιστικά κόμματα, χωρίς καμία συνείδηση του φύλου τους. Θεωρώ ότι η επέτειος της γυναίκας πρέπει να πλαισιώνεται από ένα δημοκρατικό πρόσημο. Πουθενά αλλού δεν μπορεί να υπάρξει ισότητα. Δεν υπάρχει άλλο πλαίσιο που να την υποστηρίξει ως άτομο παρά ένα πλαίσιο το οποίο θα διέπει ο σεβασμός του ενός προς τον άλλο.

To #MeToo στην Ελλάδα τίθεται ως πρόβλημα, πρέπει να αντιμετωπιστεί με τους τρόπους της εποχής και ελπίζω να υπάρξει και μια ικανοποιητική λύση. Μπράβο σε αυτές τις γυναίκες όπως είναι η κ. Μπεκατώρου για το θάρρος που είχε να βγουν και να μιλήσουν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα