back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Η Ολγα Μαλέα στον Αθήνα 9.84 για την Ημέρα της Γυναίκας

Διαβάστε επίσης

H προσφορά της γυναίκας, πολυσήμαντη και πολυδιάσταση, όπως και οι ρόλοι που καλείται να διαδραματίσει καθημερινά προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στις δικές της ανάγκες, στις ανάγκες της εργασίας και της οικογένειάς της.

Στη σύγχρονη εποχή, η γυναίκα μάχεται, διαπρέπει στην κοινωνική ”σκακιέρα”, βάζει στόχους και κυρίως δεν σταματά να ονειρεύεται.

Ο Αθήνα 9.84, ο σταθμός της πόλης, σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αφιερώνει ολόκληρο το πρόγραμμά του στις γυναίκες που εξακολουθούν να αγωνίζονται για την εξάλειψη των διακρίσεων, την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων τους και για την κατάκτηση της ουσιαστικής ισότητας.

Σκηνοθετεί και γράφει σενάρια για τον ελληνικό κινηματογράφο, τη μικρή οθόνη και όχι μόνο. Το αμερικανικό περιοδικό “Variety” την έχει παρουσιάσει αρκετές φορές ως υποσχόμενη Ευρωπαία σκηνοθέτρια. Αυτή τη χρονική περίοδο βρίσκεται στο τιμόνι της σκηνοθεσίας της σειράς «Τα Καλύτερά μας Χρόνια». Η Όλγα Μαλέα μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, για τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών αλλά και για τον ρόλο του άντρα, σήμερα, μέσα στην οικογένεια.

«Δυστυχώς είναι πολύ διαδεδομένο το “σπορ” της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών και τα παιδιά δεν μιλούν από τρόμο γιατί φοβούνται ότι η ζωή τους θα γίνει χειρότερη ή αν μιλήσουν, οι γονείς θα ζητήσουν από το παιδί να το “προσπεράσει”… επειδή η κακοποίηση προέρχεται- πολλές φορές- από άνθρωπο του οικογενειακού περιβάλλοντος», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μαλέα.

Αυτή τη στιγμή πρόσθεσε, «γίνεται μια πολύ μεγάλη τομή και μεγάλη αλλαγή καθώς έχουμε αρχίσει να παίρνουμε μέτρα ενάντια της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών. Είναι μια επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά κι επιτέλους έχουμε αρχίσει να παίρνουμε τα μέτρα μας για την αντιμετώπισή της».

Για τον ρόλο του άντρα μέσα στην οικογένεια ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι θετικό στις μέρες μας, που έχουν διευρυνθεί οι ρόλοι ανδρών και γυναικών. Για παράδειγμα, χαίρομαι τους 30αρηδες που βλέπω ότι έχουν διαφορετικές σχέσεις από εκείνες που είχαν στο παρελθόν και μοιράζονται τις υποχρεώσεις μέσα στο σπίτι και την οικογένεια».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα