back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Μαρία Δεμερτζή στον Αθήνα 9.84 για την Ημέρα της Γυναίκας

Διαβάστε επίσης

H προσφορά της γυναίκας, πολυσήμαντη και πολυδιάσταση, όπως και οι ρόλοι που καλείται να διαδραματίσει καθημερινά προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στις δικές της ανάγκες, στις ανάγκες της εργασίας και της οικογένειάς της.

Στη σύγχρονη εποχή, η γυναίκα μάχεται, διαπρέπει στην κοινωνική ”σκακιέρα”, βάζει στόχους και κυρίως δεν σταματά να ονειρεύεται.

Ο Αθήνα 9.84, ο σταθμός της πόλης, σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αφιερώνει ολόκληρο το πρόγραμμά του στις γυναίκες που εξακολουθούν να αγωνίζονται για την εξάλειψη των διακρίσεων, την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων τους και για την κατάκτηση της ουσιαστικής ισότητας.

Στον Αθήνα 9.84, στην εκπομπή «Μέρα με θέα» και στον Γιάννη Παπαγεωργίου, μίλησε η Μαρία Δεμερτζή, Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Bruegel των Βρυξελλών.

«Οι γυναίκες δεν δραστηριοποιούνται εύκολα στον τομέα των Οικονομικών. Η παρουσία τους είναι περιορισμένη. Συνήθως δεν επιλέγουν να σπουδάσουν Οικονομικά και καθώς μεγαλώνουν τα εγκαταλείπουν πολύ πιο γρήγορα.

Λίγες γυναίκες συνεχίζουν να κάνουν έρευνα σε επίπεδο διδακτορικού ή πηγαίνουν σε Οργανισμούς όπως οι Κεντρικές Τράπεζες. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κάνει μια προσπάθεια να απορροφήσει γυναίκες σε όλα τα επίπεδα και να τις προωθήσει.

Εάν πιστεύουμε ότι οι γυναίκες φέρνουν μια διαφορετική άποψη στο τραπέζι, τότε, ναι, η παρουσία γυναικών στην πολιτική, στη λήψη αποφάσεων βοηθάει. Κατά τη γνώμη μου, το κλειδί της επιτυχίας είναι η πολυμορφία. Χρειαζόμαστε διαφορετικά φύλα, διαφορετικές ηλικίες και σε κοινωνίες οι οποίες έχουν διαφορετικές φυλές χρειαζόμαστε και ποικιλομορφία. Όταν υπάρχουν μεγαλύτερα ποσοστά γυναικών σε θέσεις οι οποίες λαμβάνουν αποφάσεις, προκύπτουν καλύτερες αποφάσεις.

Υπάρχουν ακόμα μεγάλες διαφορές μεταξύ ανδρών και γυναικών στην αγορά εργασίας και αυτό είναι ένα από τα θέματα που πρέπει να καλύψουμε. Εάν επιλυθεί αυτό το πρόβλημα, τότε και οι μισθολογικές διαφορές θα περιοριστούν.

Ο ρόλος της οικογένειας είναι πολύ σημαντικός, δηλαδή πως οι γονείς αντιμετωπίζουν το θέμα της διαφοράς των δύο φύλων μέσα στο σπίτι».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα