back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Γιάννα Χορμόβα στον Αθήνα 9.84 για την Ημέρα της Γυναίκας

Διαβάστε επίσης

Ο Αθήνα 9.84, ο σταθμός της πόλης, σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αφιερώνει ολόκληρο το πρόγραμμά του στις γυναίκες που εξακολουθούν να αγωνίζονται για την εξάλειψη των διακρίσεων, την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων τους και για την κατάκτηση της ουσιαστικής ισότητας.

Στην εκπομπή του Γιάννη Λαυράνου και Νίκου Καρούτζου μίλησε η Γιάννα Χορμόβα, γγ Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

«Με αφορμή αυτή την ημέρα καταγράφουμε κάθε μέρα τις ανισότητες που έχουμε. Δεν είναι ισότητα μόνο των δυο φύλων – είναι ίσες ευκαιρίες για όλους – ίσες αμοιβές για όλους – ίσες δυνατότητες αξιοποίησης της ζωής του καθενός με τους ίδιους όρους. Η ηγετική θέση ή θέση στην κυβέρνηση ή στα συμβούλια των οργανισμών αντικατοπτρίζουν μια κοινωνική πραγματικότητα η οποία δεν είναι θέμα μόνο διατάξεων και θεσμικού πλαισίου είναι θέμα αντιλήψεων, εκπαίδευσης και δομής της κοινωνίας».

«Θεωρώ ότι το ελληνικό Metoo ήρθε για να μείνει και να μας αλλάξει ως κοινωνία. Στην κατεύθυνση αυτή ήταν πολύ σημαντική η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη με την ανάδειξη του θέματος και με την υποστήριξη όσων έσπασαν τη σιωπή τους και δώσανε το έναυσμα να μιλάμε γι’ αυτό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα