back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Άννα Διαμαντοπούλου στον Αθήνα 9.84 για την Ημέρα της Γυναίκας

Διαβάστε επίσης

Ο Αθήνα 9.84, ο σταθμός της πόλης, σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αφιερώνει ολόκληρο το πρόγραμμά του στις γυναίκες που εξακολουθούν να αγωνίζονται για την εξάλειψη των διακρίσεων, την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων τους και για την κατάκτηση της ουσιαστικής ισότητας.

Στο κεντρικό μαγκαζίνο και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου μίλησε η πρώην Επίτροπος, πρώην υπουργός και επικεφαλής του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, Άννα Διαμαντοπούλου. «Στην Ευρώπη και στον Δυτικό κόσμο, τα τελευταία 100 χρόνια πετύχαμε όσα δεν είχαν επιτευχθεί, όσα δεν είχαν καν ονειρευτεί οι γυναίκες, τους προηγούμενους αιώνες. Οι γυναίκες έχουν αποδείξει, σε όλους τους τομείς, ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα», τόνισε και συνέχισε: «είναι αρχηγοί κρατών, πρωθυπουργοί, η διευθύντρια της αποστολής στη NASA ήταν μια νέα γυναίκα από την Κολομβία, στρατηγοί. Μπορούν να τα καταφέρουν παντού. Το θέμα τώρα είναι πολλές γυναίκες παντού. Στην επιστήμη, στην πολιτική, στην επιχειρηματικότητα, στην εκπαίδευση και στην Δικαιοσύνη».

Αναφερόμενη στη βία κατά των γυναικών, επεσήμανε πως «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα» ενώ όσον αφορά στο ελληνικό κίνημα του “metoo” είπε χαρακτηριστικά: «σε όλες τις χώρες υπάρχει η φάση της έντονης δραστηριότητας και στη συνέχεια τα πράγματα αρχίζουν και ξεχνιούνται. Αυτό που μένει ωστόσο είναι το θεσμικό πλαίσιο προκειμένου τα θύματα να έχουν κάπου να αποταθούν. Αυτό λοιπόν που πρέπει να αφήσει και στην χώρα μας είναι περισσότερη θεσμική υποστήριξη».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα