back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

H Εβίνα Μάλτση στον Αθήνα 9.84 για την Ημέρα της Γυναίκας

Διαβάστε επίσης

Την έχουν αποκαλέσει θηλυκό Γκάλη, την έχουν χαρακτηρίσει την καλύτερη Ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών. Η καλαθοσφαιρίστρια του WΝΒΑ Εβίνα Μάλτση, με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Μουντομπάσκετ, Πανευρωπαϊκά, στο WNBA, 214 αγώνες με την Εθνική Γυναικών, 13 χρόνια παρουσίας στο εξωτερικό, αμέτρητες ομαδικές και ατομικές διακρίσεις μιλάει στον Αθήνα 9.84 και στην Μαργαρίτα Μυτιληναίου για τις αξίες του αθλητισμού και τις δύσκολες στιγμές της ήττας που κατάφερε να της μετατρέψει σε δύναμη για περισσότερη προσπάθεια.

«Ο δρόμος οποιουδήποτε ανθρώπου που ξεπερνάει τα όρια του δεν μπορεί να είναι αγγελικά πλασμένος, έχει δυσκολίες, έχει εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσεις. Ουσιαστικά μέσα από αυτά τα εμπόδια τεστάρεις τον ίδιο σου  τον εαυτό για το τι θέλεις να κάνεις και τι μπορείς» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι υπάρχουν πολλοί αγώνες, στον αθλητισμό αλλά και πέρα από αυτόν, που μπορεί να χάσουμε, οι ήττες αυτές όμως είναι απλά ένα αποτέλεσμα το οποίο δεν πρέπει να επηρεάζει την προσπάθεια για να φτάσουμε τους στόχους μας. «Ακόμα και τις στιγμές που έβαζα τα κλάματα και έλεγα δεν μπορώ άλλο, ήξερα ότι κοροϊδεύω τον εαυτό μου και έβρισκα περισσότερη δύναμη μέσα από αυτό .Η παραίτηση έχει  να κάνει με την προσπάθεια. Έχει να κάνει με το ό,τι δεν επηρεάζομαι από το αποτέλεσμα του αγώνα που δίνω και συνεχίζω να προσπαθώ. Η λέξη παραίτηση δεν υπάρχει στο σύστημά μου, δεν με αντιπροσωπεύει»

Στην ερώτηση γιατί ένα 8χρονο κορίτσι να ασχοληθεί με τον αθλητισμό, η  κορυφαία αθλήτρια είπε χαρακτηριστικά: «Μέσα από τον αθλητισμό παίρνουμε εφόδια που θα μας φανούν χρήσιμα σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Μέσα από τις αξίες και τα ιδανικά του αθλητισμού, όπως ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, πειθαρχεία και το ευ αγωνίζεσθαι, αναπτύσσουμε τον εαυτό μας με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να νιώθουμε καλά με αυτό που κάνουμε και αυτό το μεταδίδουμε στο κοινωνικό περιβάλλον και μέσα από αυτό δημιουργούμε καλύτερες κοινωνίες»     

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα