back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης προκάλεσαν οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας με την άσκηση βίας αστυνομικών σε βάρος πολιτών στην περιοχή της Νέας Σμύρνης. Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διακρίβωση τυχόν αξιοποίνων πράξεων από αστυνομικούς. Η έρευνα θα διενεργηθεί υπό την εποπτεία του εισαγγελέα πρωτοδικών Νίκου Ορνεράκη.

Επείγουσα αναφορά, την ίδια ώρα, του Προέδρου του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσού, προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την Προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Ζητεί την πλήρη, σε βάθος και άμεση διερεύνηση των γεγονότων που είδαν το φως της δημοσιότητας και την ταχεία απόδοση ευθυνών, τονίζοντας ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές σε ένα κράτος δικαίου.

Ο κ. Βερβεσός αναφέρεται στο χθεσινό περιστατικό ξυλοδαρμού πολίτη στη Νέα Σμύρνη, αλλά και σε επίθεση κατά δικηγόρου στο κέντρο της Αθήνας το περασμένο Σάββατο, ενώ κάνει λόγο για καταγγελίες συναδέλφων του για παρεμπόδιση πραγματοποίησης νόμιμης δημόσιας συνάθροισης και πρόσβασης προσαχθέντων – συλληφθέντων σε συνήγορο.

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα «Έξαρση των φαινομένων αστυνομικής βιας» κατέθεσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, κατηγορώντας τον για συνειδητή επιλογή χρήσης αστυνομικής βίας.

Αντιδράσεις για το περιστατικό ξυλοδαρμού και από συνδικαλιστές αστυνομικούς.

Αυτές δεν είναι εικόνες αστυνομίας, είναι εικόνες αλητείας, δήλωσε στο Mega ο γ.γ. της Ένωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, Σπήλιος Κρικέτος, ενώ ανέφερε ότι το γκλοπ με το οποίο ξυλοκόπησε ο αστυνομικός τον πολίτη ήταν μεταλλικό, κάτι που απαγορεύεται.

«Δεν φταίει ο συνάδελφος» είπε στον αντίποδα ο γ.γ. των Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, υποστηρίζοντας ότι ο νεαρός που φαίνεται στο βίντεο έχει συλληφθεί, μαζί με άλλα 10 άτομα, γιατί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και προσπάθησαν να τους πάρουν τα γκλοπ.

Το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας από τις 22 Μαρτίου, αρχής γενομένης από το λιανικό εμπόριο, εξετάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα».

Μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί για τις ευπαθείς ομάδες, ενώ στις αρχές Απριλίου θα ξεκινήσουν εμβολιασμοί των πολιτών που βρίσκονται στις ηλικιακές ομάδες 70-74 και 65-69 ετών, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα συντονισμού, Θανάση Κοντογεώργη, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΙ.

Ένα φιαλίδιο με 6 δόσεις εμβολίου χάθηκε από το νοσοκομείο της Κω το περασμένο Σάββατο. Την απώλεια έκανε γνωστή με ανακοίνωσή του ο διοικητής του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Κω Σταμάτης Βασιλειάδης, ο οποίος ήδη έχει διατάξει Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Οι εξελίξεις ενόψει της άτυπης Διάσκεψης των 5+1 για το Κυπριακό, που συγκάλεσε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών στις 27-29 Απριλίου, καθώς και η προετοιμασία ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 25-26 Μαρτίου, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο πλαίσιο του στενού και συνεχούς συντονισμού Αθήνας και Λευκωσίας.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο την αφιερώνει φέτος, εν μέσω της πανδημίας, στον παγκόσμιο αγώνα των γυναικών κατά της κρίσης που προκαλεί ο κορωνοιός.

Ο Αθήνα 9.84 αφιερώνει ολόκληρο το σημερινό πρόγραμμά του στις γυναίκες που καθημερινά εξακολουθούν να αγωνίζονται για την αυτονόητη θέση που πρέπει να έχουν στην κοινωνία. Ο σταθμός της πόλης μεταδίδει από τις 6 το πρωί και ως τα μεσάνυχτα τραγούδια με γυναικεία υπογραφή ή ερμηνεία.

Στο ελληνικό metoo αναφέρθηκε μιλώντας στο σταθμό μας, μετά τη Σοφία Μπεκατώρου, και η Μάνια Μπικόφ, Iδρύτρια της Lifeguard Hellas και της εθελοντικής Save Life.

“Ήμουν το δεύτερο άτομο που βγήκε και περίγραψε ένα ανάλογο περιστατικό- περισσότερο ως συμπαράσταση στη γυναίκα Σοφία- την μητέρα Σοφία” είπε, τονίζοντας ότι χρειαζόμαστε μια κοινωνία που δεν θα σε κρίνει όταν αποφασίσεις να μιλήσεις.

Κλειστός ο σταθμός του ΜΕΤΡΟ “Πανεπιστήμιο”, ενόψει των κινητοποιήσεων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Στις 4.30 το απόγευμα θα κλείσει και ο σταθμός του μετρό “Σύνταγμα”.

Τρεις είναι οι διαδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το κέντρο της Αθήνας.

Μία ακόμη μεγάλη διάκριση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην καριέρα του. Αναδείχθηκε MVP στο φετινό NBA All Star Game, όπου η Team LeBron επικράτησε 170-150 της Team Durant.

Και ο καιρός: Νεφώσεις στην Αττική και τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 16 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα