back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Οριακή εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής καθώς το τρίτο κύμα της πανδημίας πιέζει ασφυκτικά το Σύστημα Υγείας.

Ενδεικτικό είναι πως χθες βράδυ το νοσοκομείο «Σωτηρία» διέθετε μόλις μία διαθέσιμη κλίνη ΜΕΘ. Ανάλογη η εικόνα και στις απλές κλίνες, καθώς τα διαθέσιμα κρεβάτια ήταν μόλις πέντε.

Σε σχέση με την προηγούμενη Κυριακή, η αύξηση όσων νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανέρχεται σε περίπου 20%, ενώ η αντίστοιχη αύξηση στους θανάτους ανέρχεται στο 50%. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, στη «μάχη» για την αποφόρτιση της Αττικής μπαίνουν και νοσοκομεία κοντινών περιοχών, όπως της Χαλκίδας.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης των συνεργασιών με ιδιωτικά θεραπευτήρια, άφησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

1.142 τα χθεσινά νέα κρούσματα κορονοϊού. Στο 4,66% ο δείκτης θετικότητας. 53 ασθενείς κατέληξαν, 466 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Σήμερα κινητές μονάδες θα πραγματοποιούν δωρεάν τεστ στο Αιγάλεω, το Περιστέρι και το Ίλιον.

Σημαντικά περισσότερες παραδόσεις εμβολίων και επιτάχυνση της διαδικασίας εμβολιασμών αναμένεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον Απρίλιο, δηλώνει στον γερμανικό τύπο η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Ρεκόρ Κυριακής» στην Αυστρία με πάνω από 2.100 νέα κρούσματα κορονοϊού. Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο στη Βρετανία. Στην Ιταλία «μέσα στο καλοκαίρι θα εμβολιαστούν όλοι», λέει η κυβέρνηση.

Ο αντίκτυπος της πανδημίας ενδέχεται να οδηγήσει στους γάμους 10 εκατομμυρίων παιδιών μέχρι το 2030, προειδοποιεί η UNICEF.

Ξεπέρασαν τις 80.000 οι έλεγχοι μόνο το Σάββατο για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων.

Αντιδράσεις στα social media και σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση μετά τα χθεσινά επεισόδια στην Νέα Σμύρνη και τα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και δείχνουν αστυνομικούς να ξυλοκοπούν πολίτη στην πλατεία. Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε η ΕΛΑΣ. Σύμφωνα με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια ελέγχων για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ δέχθηκαν επίθεση από περίπου 30 άτομα. Ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας προς το αστυνομικό τμήμα της περιοχής και νέος γύρος επεισοδίων με ρίψη χημικών και κρότου λάμψης.

“Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο ενορχηστρωτής της μεγαλύτερης εκστρατείας αυταρχισμού και εξαπάτησης που έχει γνωρίσει η χώρα εδώ και δεκαετίες” έγραψε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

“Η αντιπολίτευση επενδύει στην ένταση και την όξυνση του πολιτικού και κοινωνικού κλίματος. Ο κ. Τσίπρας το έκανε με τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Το επαναλαμβάνει και με τα γεγονότα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, τα οποία ήδη διερευνώνται”, απάντησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Οι εικόνες της επίθεσης της αστυνομίας σοκάρουν», σχολίασε ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης. Για στρατιωτικού τύπου καταστολή έκανε λόγο το ΚΚΕ.

Έκκληση του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΚΚΕ για κοινή δράση.

«Καταδικαστέα η βία απ’ όπου κι αν προέρχεται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Νέας Σμύρνης.

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα, και το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο την αφιερώνει φέτος, εν μέσω της πανδημίας, στον παγκόσμιο αγώνα των γυναικών κατά της κρίσης που προκαλεί ο κορωνοιός.

Ο Αθήνα 9.84 αφιερώνει ολόκληρο το σημερινό πρόγραμμά του στις γυναίκες που καθημερινά εξακολουθούν να αγωνίζονται για την αυτονόητη θέση που πρέπει να έχουν στην κοινωνία. Ο σταθμός της πόλης μεταδίδει από τις 6 το πρωί και ως τα μεσάνυχτα τραγούδια με γυναικεία υπογραφή ή ερμηνεία.

“Έχουμε να κάνουμε πολλά βήματα ακόμη για να επιτευχθεί η ισότητα μεταξύ των φύλων και να μπορεί η γυναίκα να έχει τον σεβασμό και να δημιουργήσει”, ανέφερε στο σταθμό μας η χρυσή ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου.

Για το ελληνικό metoo, που ξέσπασε μετά τη δική της συγκλονιστική αποκάλυψη, η κ. Μπεκατώρου τόνισε ότι η κοινωνία ένωσε τη φωνή της με τις φωνές των ανθρώπων που έχουν περάσει το στάδιο της κακοποίησης και πως “τώρα όλοι μαζί κάνουμε κομβικές αλλαγές”.

Σημείωσε ακόμη ότι “για πρώτη φορά υπάρχει και πολιτική ομοφωνία για να παλέψουμε τη βία” και πως είναι σημαντικό να εμπιστευόμαστε τους θεσμούς.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις στην Αττική και τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 11 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα