back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κορονοϊός – Έλεγχοι: 615.650 ευρώ πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων

Διαβάστε επίσης

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαν την Παρασκευή, 05.03.2021 συνολικά 86.985 ελέγχους και κατέγραψαν 1.898 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 615.650€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας δεκαπέντε (15) ημερών σε μία (1) επιχείρηση.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (75.085).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

Μη χρήση μάσκας – Μη τήρηση αποστάσεων

Μη νόμιμη μετακίνηση (χωρίς βεβαίωση ή SMS, μετά την επιτρεπόμενη ώρα)

Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

Διοργάνωση και συμμετοχή σε ιδιωτικές συναθροίσεις σε οικίες

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

α) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε τρεις (3) συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

β) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 3.000€ πρόστιμο στον προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος πώλησης κινητών τηλεφώνων και συναφών ειδών, 5.000€ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη, καθώς και 300€ πρόστιμο σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

γ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 5.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος πώλησης κινητών τηλεφώνων και συναφών ειδών και 300€ πρόστιμο σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

δ) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και 5.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καφέ-σνακ μπαρ, πρόστιμο 300€ στον ιδιοκτήτη για μη χρήση μάσκας και από 600€ πρόστιμο σε τέσσερις (4) πελάτες για μη χρήση μάσκας και παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

ε) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 3.000€ πρόστιμο στον προσωρινά υπεύθυνο και 5.000€ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη παντοπωλείου, για παραβίαση ωραρίου λειτουργίας, καθώς και 300€ πρόστιμο σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής.

στ) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 3.000€ πρόστιμο στην προσωρινά υπεύθυνη καφέ-μπαρ, με 15ημερη αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης, καθώς είχε θέσει προς πώληση τσάντες, πορτοφόλια και μάσκες, κατά παράβαση των προβλεπόμενων διατάξεων, στην Περιφέρεια Αττικής.

ζ) Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ δύο (2) πρόστιμα των 3.000€ σε καφέ-μπαρ και εστιατόριο αντίστοιχα, στην Περιφέρεια Κρήτης.

η) Επιβλήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ από 300€ πρόστιμο σε έντεκα (11) άτομα, που τοποθετούσαν φυλλάδια σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

θ) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 5.000€ πρόστιμο για άσκηση υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου, στην Περιφέρεια Ηπείρου.

ι) Επιβλήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ 3.000€ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη οικίας για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης, στην Περιφέρεια Αττικής.

ια) Βεβαιώθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ τρεις (3) παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη.

ιβ) Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 17.500€ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα